x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce fel de mama esti?

Ce fel de mama esti?

29 Apr 2006   •   00:00

Te-ai intrebat vreodata daca esti o mama buna? Testul nostru te va ajuta sa afli raspunsul.

1. Cum ti-ai convins copilul sa participe la responsabilitatile casnice? a. amenintandu-l ca altfel il pedepsesti; (2 p) b. nu ai reusit sa-l convingi; (3 p) c. promitandu-i ca ii vei rasplati stradaniile. (1 p)

2. Copilul nu vrea sa doarma singur. Ce faci? a. vrea, nu vrea, acolo trebuie sa doarma; (2 p) b. incerci sa-l convingi explicandu-i ca e mai comod pentru el; (1 p) c. stai cu el pana adoarme. (3 p)

3. Cand va jucati impreuna, cum procedezi? a. joci strans, dar in final il lasi pe el sa castige; (1 p) b. te lasi mereu invinsa; (3 p) c. joci serios, trebuie sa invete si sa piarda, si sa castige. (2 p)

4. Copilul s-a jucat cu mingea in casa si a spart o vaza. Drept pedeapsa: a. il mustruluiesti zdravan, apoi stergi totul cu buretele; (3 p) b. il certi si ii interzici sa se uite la televizor o saptamana; (1 p) c. il pui sa plateasca vaza cu banii de buzunar. (2 p)

5. Copilul spune ca nu se duce la scoala, pentru ca ii e rau, dar iti dai seama ca nu este asa: a. ii faci un ceai si il lasi sa stea acasa; (3 p) b. il trimiti frumusel la scoala; (2 p) c. te gandesti ca l-a suparat ceva la scoala si discuti cu el sa afli despre ce e vorba. (1 p)

6. Copilul iti spune ca un coleg mai mare il tot sicaneaza: a. analizezi cu el situatia si ii sugerezi ce sa faca; (2 p) b. te adresezi directorului scolii si ii ceri sa rezolve situatia; (3 p) c. vorbesti cu parintii colegului. (1 p)

7. L-ai pedepsit pentru ca a mintit, dar ulterior afli ca ai gresit, deoarece copilul a spus adevarul: a. iti ceri imediat scuze; (1 p) b. nu ii spui nimic, ca sa nu ii arati ca ai gresit; (2 p) c. ii cumperi un mic cadou ca sa te ierte. (3 p)

8. Cel mai puternic atu al copilului tau pentru ca sa reuseasca in viata este: a. sa studieze foarte mult; (2 p) b. sa aiba parte de toata dragostea; (3 p) c. sa aiba incredere in fortele proprii. (1 p)

Rezultate:
  • 8 – 13 puncte: Mama echilibrata. Te straduiesti si se pare ca reusesti sa fii o mama echilibrata, care stie sa fie indulgenta cand trebuie, dar si severa cand copilul a gresit.
  • 14 – 19 puncte: Mama cu principii. Esti o mama cu principii, care risca sa devina prea severa. Dragostea ta pentru copil e puternica si sincera, dar analizeaza daca nu cumva pretentiile tale sunt exagerate.
  • 20 – 24 de puncte: Mama indulgenta. Ii oferi copilului tau toata dragostea si tandretea de care esti capabila. El te adora intr-adevar, dar exista riscul sa abuzeze uneori de toleranta ta.
  • ×
    Subiecte în articol: mama copilul test