x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce nu trebuie să faci NICIODATĂ după ce te speli pe dinți seara

Ce nu trebuie să faci NICIODATĂ după ce te speli pe dinți seara

09 Ian 2019   •   20:42
Ce nu trebuie să faci NICIODATĂ după ce te speli pe dinți seara
Sursa foto: ALDECAstudio - Fotolia

Cu toții știm că dinții sănătoși se mențin cu periere zilnică și evitarea zahărului. Însă, chiar dacă respectăm regulile, tot ne prezentăm din când în când la dentist. Nicola Innes și Clement Seeballuck, dentiști pediatri de la Universitatea din Dundee, oferă sfaturi pentru o igienă orală completă.

Dentiștii au declarat pentru Dailymail că modul în care ne periem este foarte important. Actul fizic de periere îndepărtează amestecul de bacterii, produsele lor și rămășițele de mâncare.

Acest amestec se formează în mod natural pe dinți și nu dăunează pentru cel puțin 12 ore, când va ajunge la maturitate. Periatul trebuie să dureze două minute, o dată noaptea, înainte de culcare, și o dată ziua.

Cele mai multe beneficii ale igienei orale vin de la pasta de dinți. Ingredientul cheie este fluorura, care acționează împotriva distrugerii dinților.

După spălarea de seară, nu trebuie clătită gura cu apă sau apă de gură. Studiile arată că descompunerea dinților crește cu 25% din cauza obiceiului, deoarece fluorura trebuie să stea pe dinți pentru a acționa.

 

×
Subiecte în articol: pasta de dinti periere dentist