x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce se întâmplă dacă mănânci mai puțin. Descoperire uluitoare făcută de cercetători

Ce se întâmplă dacă mănânci mai puțin. Descoperire uluitoare făcută de cercetători

22 Iul 2016   •   16:47
 Ce se întâmplă dacă mănânci mai puțin. Descoperire uluitoare făcută de cercetători

Potrivit oamenilor de știință, persoanele care mănâncă mai puțin își pot prelungi durata de viață, specialiștii considerând că teoria restricţiei calorice ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi la ameliorarea unor boli cronice, scrie clicksanatate.ro.

Se știe că postul (restricţia alimentară) are multiple beneficii pentru sănătate: de la o mai bună funcţionare a sistemului digestiv până la încetinirea procesului oxidativ ce are legătură cu îmbătrânirea celulară, notează CSID.

Fie că ne referim la posturile ortodoxe de 40 de zile, la cele negre (fără alimente sau apă timp de o zi, două, trei pe săptămână ) sau la postul mic (numit aşa de medicul gastroenetrolog Shinya, cel care a scris “Enzima miracol”, ce propune o pauză de 16 ore pentru sistemul digestiv măcar o dată pe săptămână), momentele de restricţie alimentară sunt deja recunoscute pentru beneficiile lor.
Restricţia alimentară, secretul longevităţii?

Teoria restricţiei alimentare practicată de unii dintre cei mai longevivi oameni din lume (japonezii de pe insula Okinawa) se regăseşte într-o filozofie numită “hara hachi bu”, care s-ar traduce cu “8 părţi din zece. Adică, pentru a fi sănătos şi a trăi cât mai mult, ar trebui să te saturi în proporţie de 80%. Acest lucru s-ar concretiza în consumul a 1800 de calorii zilnic, spre deosebire de 2500 de calorii cât mănâncă un american sau european.

×
Subiecte în articol: mancare alimente cercetatori alimentatie