x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cea mai ieftină dietă? Frica de a rămâne falit!

Cea mai ieftină dietă? Frica de a rămâne falit!

23 Feb 2011   •   16:09

A fost descoperit cel mai ieftin mod de a scăpa de kilogramele în plus. Oameni de ştiinţă de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh s-au convins că o persoană poate pierde foarte uşor în greutate în situaţia în care se confruntă cu ameninţarea unui colaps financiar, potrivit portalului Extra-M.
De regulă, corelaţia directă între greutate şi teama de a pierde bani este caracteristică într-un grad mai mare femeilor decât bărbaţilor.

Timp de opt luni, experţii au supravegheat comportamentul a 57 de voluntari de ambele sexe, cu vârste variind între 26 şi 58 de ani, cu o situaţie materială mai mult decât mulţumitoare.
În cadrul acestui experiment s-a constatat că aproape toate femeile au pierdut considerabil în greutate, de teama de a rămâne falite. În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, o tendinţă similară a fost observată în rândul doar a 12 la sută dintre subiecţi.

Mai mult, sub spectrul falimentului, voluntarii au încercat restricţii alimentare şi au recurs la activităţi fizice mult mai des decât în mod obişnuit.

×
Subiecte în articol: kilograme dieta teama greutate faliment