x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cele 14 alimente pe care doctorii le consumă întotdeauna

0
Autor: Anca Arambaşa 19 Ian 2017 - 16:03
Cele 14 alimente pe care doctorii le consumă întotdeauna
Vezi galeria foto

Nu este nimic exagerat în a spune că mâncarea îţi poate salva viaţa. Dar dacă spui „da” alimentaţiei nesănătoase, bogată în zahăr, grăsimi industriale, sare, carne în exces şi făină, te îndrepţi cu succes către dezastru.

Prin alegerea corectă a alimentelor vei ţine departe diabetul, luarea în greutate, bolile de inimă şi chiar cancerul. Prevention.com a intervievat doctorul şi expertul în medicina integrativă,Tasneem Bhatia, autorul cărţii „Ce mănâncă doctorii”, pentru a vedea ce pun în farfurie cei mai buni doctori.

Fasole

Bogată în antioxidanţi, proteine şi fibre, fasolea ajută la reducerea riscului apariţiei diabetului, bolilor cardiace şi chiar obezităţii. Pe lângă asta, este un antioxidant natural, eliminând toxinele, colesterolul rău şi estrogenul din organism. Este de preferat să nu cumpăraţi conserve (conţin substanţe chimice periculoase) şi să luaţi fasole uscată, pe care să o fierbeţi bine înainte de a fi gătită.

Ceaiul verde

Şi ceaiul este foarte cunoscut pentru proprietăţie antioxidante, studii după studii demonstrează cum reduce riscul apariţiei cancerului de colon, mamar, de plămâni, gastric şi de prostată. Se poate servi şi rece şi fierbinte.

Rodiile

Sunt în top şi au şi de ce. Seminţele bogate în antioxidanţi sunt arhipline de aminoacizi foarte importanţi şi minerale care susţin sistemul imunitar, precum zincul, cuprul şi alţi compuşi care pot scădea nivelul colesterolului şi pot proteja pielea de arsuri. Dacă optezi pentru un suc de rodii, alege unul sută la sută natural şi nu adăuga zahăr deloc.

Legumele verzi

Broccoli este saturat de sulforafan, un compus care protejează împotriva cancerului sau recidivării anumitor tipuri de cancer. Frunzele verzi ale verzei spre exemplu sunt anti-inflamatorii, conţin vitamina K şi luteină, o vitamină carotenoidă extrem de importană pentru menţinerea unei vederi sănătoase şi a stopării degenerării maculare. Potrivit Harvard Nurses' Health Study consumul de alimente verzi zilnic, nu foarte mult, scade riscul atacurilor cardiace cu 23%. Fierbe broccoli până capătă o culoare verde intesă; dacă îl fierbeţi mai mult, îşi pierde proprietăţile şi devine amar. Dacă nu îl agreaţi în starea naturală, îl puteţi servi cu ardei roşii, morcovi, nuci, sau cereale integrale.  

Coacăzele

Dintre toate fructele de pădure, coacăzele au cel mai ridicat conţinut de comuşi antocianini, antioxidantul ce ţine cancerul departe şi care dă fructului culoarea albastră. O singură cană de coacăze pe săpămână reduce riscul diabetului cu 23%.Cumpără en gros atunci când este sezonul lor şi bagă-le la congelator, consumându-le timp de un an.

Ouăle

Cel mai popular mic-dejun ajută la producerea neurotransmiţătorilor dopaminei, noradrenalinei şi adrenalinei, stimulând vigilenţa, energia şi starea de spirit. De asemenea, ouăle sunt bogate în vitamina B7, responsabilă de buna funcţionare a creierului. Recomandat este să consumaţi ouăle produse de găini care au crescut pe păşuni, natural, decât cele închise. Au de şase ori mai mult vitamina D, de două ori mai mult acizi graşi omega-3 şi cu o treime mai puţin colesterol.

Kefir

Asemănător iaurtului, kefirul are o cantitate bogată de proteine şi calciu, sporind nivelul de bacterii sănătoase şi reducând nivelul de lactoză. Aceste băuturi fermentate ajută popularea intestinului cu substanţe sănătoase ce stimulează sistemul imunitar şi pierderea în greutate. Indiferent că optezi pentru iaurt sau kefir, fii sigur că alegi variantele cu cel mai puţin zahăr,sau deloc.

Somon 

Somonul este plin de acizi graşi omega-3, compuşi care îţi dau energie, sprijină celulele reparatoare să funcţioneze şi îndepărtează ridurile. Doar 42 de grame de somon sălbatic poate oferi cantitatea zilnică necesară de vitamina D, vitală pentru sănătatea oaselor şi prevenirii cancerului. Asigură-te că peştele este prins în mediul lui natural şi nu este crescut în ferme, unde sunt folosite pesticide pentru a elimina paraziţii maritimi şi pentru a menţine curăţenia.

Merele

Este un adevăr în spatele zicalei: „Un măr pe zi ţine doctorul departe” („An apple a day keeps the doctor away"). Fructul este plin de fibre solubile, cele care ajută la reducerea nivelului de colesterol. Antioxidanţii puternici şi fitonutrienţii vindecă inflamaţiile. În plus, merele sunt bune pentru talie. Un studiu a descoperit că dacă mănânci un măr 15 minute înainte de o masă, reduce ingerarea caloriilor cu 15%. Cum spuneam şi anterior, alege merele organice, naturale, sănătoase.

Nuci si alune

Cercetătorii Departamentului de Agricultură a Statelor Unite susţin că midgalele şi fisticul au mai puţine calorii decât se spune în mod original, iar acest lucru se poate extrapola tuturor tipurilor de nuci. Oamenii mai în vârstă care au optat pentru diete bogate în vitamina E şi omega-3, nutrienţi întâlniţi în nuci, au prezentat o activitate mai bună a creierului. Consumă nucile ca gustarea de la prânz, dintre mese.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este o sursă excelentă de grăsimi medii care accelerează metabolismul fără a stresa inima. Alege formele cât mai crude, neprocesate ale uleiului de cocos.

Avocado

Grăsimi şi fibră, egal, suprimarea poftei de mâncare. Îmbinarea unică a acestora în avocado te va face să te simţi sătul pentru mult timp. Este dovedit ştiinţific că doar o jumătate de avocado creşte producerea leptinei, hormonul saţietăţii. Dacă adaugi în salate, ajută la absorbirea antioxidanţilor din salata verde, spanac sau morcovi.

Cafea

Cafeaua este una dintre cele mai bogate surse naturale de antioxidanţi de pe Planetă. Studiile au sugerat că reduce riscul cancerului mamar şi al afecţiunilor hepatice maligne. Cafeina din cafea accelerează metabolismul cu până la 16%. Evită să bei cafea în oraş, pentru că este plină de zahăr.

Mango

Acest fruct este plin de vitamina A şi E, iar studiile au corelat consumul regulat lunar de mango cu nivelul grăsimilor sănătoase din sânge, inclusiv reducerea nivelului trigliceridelor care duc la un risc sporit ale bolilor de inimă. Adaugă-l în băuturi răcoritoare precum smoothie-uri, în salate, sau în garnituri.

 

Citeşte mai multe despre:   alimente sanatoase,   doctori,   fasole,   cafea,   mango,   avocado,   ceai verde,   kefir,   rodii,   mere,   somon,   legume verzi,   cocaze,   ouă,   nuci

 



Mai multe titluri din categorie

Sportul reduce riscul de a dezvolta forme severe ale infecției cu virusul SARS-CoV-2

Sportul reduce riscul de a dezvolta forme severe ale infecției cu virusul SARS-CoV-2
Practicarea regulată a exercițiilor fizice reduce riscul de a dezvolta forme severe ale virusului SARS-CoV-2, potrivit studiului Kaiser Permanente, publicat în British Journal of Sports Medicine. Cercetarea a...

(P) Cum se aplică fizioterapia la Sanconfind şi în ce constă recuperarea medicală

(P) Cum se aplică fizioterapia la Sanconfind şi în ce constă recuperarea medicală
Fizioterapia este ştiinţa care studiază mecanismele de acţiune a factorilor fizici (masaj, exerciţiu fizic, apă, lumină, căldură, electricitate) asupra organismului şi ii foloseşte cu scopul tratării şi...

Noi date despre tulpina de COVID-19 din Marea Britanie. Nu provoacă simtome mai grave ale bolii

Noi date despre tulpina de COVID-19 din Marea Britanie. Nu provoacă simtome mai grave ale bolii
Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 nu provoacă forme mai grave ale bolii dar este mai contagoasă, arată ultimele două studii, care contrazic astfel cercetările anterioare, scrie AFP. Aceasta fost...

Explicațiile psihologului: Ce “forțe” ne obligă să nu lăsăm țigara din mână?

Explicațiile psihologului: Ce “forțe” ne obligă să nu lăsăm țigara din mână?
De cele mai multe ori, fumătorii vor găsi diferite scuze pentru a motiva această „plăcere nevinovată”: socializare, plictiseală, relaxare, îmi place gustul, îmi place gestul, merge dimineața la cafea, îmi...

Noi informații despre vaccinul rusesc Sputnik V. Care este eficiența acestuia la noile tulpini

Noi informații despre vaccinul rusesc Sputnik V. Care este eficiența acestuia la noile tulpini
Vaccinul rusesc Sputnik V are o eficiență redusă pentru tulpina sud-africană a virusului SARS-CoV-2, dar aceasta depășește celelalte tratamente. Totodată, este cel mai bun pentru imunizarea față de variant...

Kerastase - tehnologii inovatoare, pentru un păr sănătos

Kerastase - tehnologii inovatoare, pentru un păr sănătos
Galerie Foto Produsele cosmetice Kerastase se disting prin unicitatea formulelor, texturilor, componentelor, precum și prin inovativitatea tehnicilor utilizare. Și cel mai important, dorința mărcii Kerastase de a satisface...

Stima de sine și alimentația 

Stima de sine și alimentația 
Galerie Foto Problemele legate de greutate vin cel mai adesea împreună cu o stimă de sine scăzută sau chiar reprezintă o consecință a acestei percepții, iar rezultatele unei diete sunt condiționate de aspectele psihologice...

CEDO a stabilit că vaccinarea obligatorie la copii este necesară în societățile democratice

CEDO a stabilit că vaccinarea obligatorie la copii este necesară în societățile democratice
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că vaccinarea obligatorie la copii este necesară în societățile democratice, ca urmare a sesizătii făcute de părinții unor copii cărora li s-a...

Simfonie pentru trup si suflet izvorata din apa de lavanda

Simfonie pentru trup si suflet izvorata din apa de lavanda
Se spune ca ceea ce punem pe piele trebuie sa fie potrivit și pentru a consuma ca aliment. Apa de lavanda este unul dintre produsele rupte direct din natura care contribuie cu brio la menținerea sănătății...

90% dintre francezi trebuie să se vaccineze anti COVID-19 pentru a reveni la normal în septembrie 2021

90% dintre francezi trebuie să se vaccineze anti COVID-19 pentru a reveni la normal în septembrie 2021
Circa 90% dintre adulții din Franța trebuie vaccinați până la 1 septembrie pentru a reveni la normal, arată un studiu realizat de cercetători ai mai multor institute, citat de AFP. Însă acest procent este mult...

Nemultumit de tine? Inscrie-te la un curs de dezvoltare personala in Bucuresti!

Nemultumit de tine? Inscrie-te la un curs de dezvoltare personala in Bucuresti!
Galerie Foto Cunostintele acumulate la scoala nu vor fi niciodata suficiente, daca nu sunt insotite de abilitatea si de increderea in sine necesare pentru a le transpune in practica. Aceste calitati sunt neglijate in sistemul clasic...

Viața sănătoasă a românilor: 8,4% au o alimentație adecvată și 11,6% fac sport

Viața sănătoasă a românilor: 8,4% au o alimentație adecvată și 11,6% fac sport
Din păcate, foarte puțini români duc o viață sănătoasă. Astfel, doar 8,4% au o alimentație potrivită și numai 11,6% fac sport săptămânal, arată Institutului Naţional de Statistică. Dintre...

Când se va atinge imunitatea colectivă anti COVID-19 în UE

Când se va atinge imunitatea colectivă anti COVID-19 în UE
UE va atinge imunitatea colectivă față de virusul SARS-CoV-2 în luna ulie 2021, după cum a afirmat Thierry Breton, comisar european pentru Piaţa Internă și responsabil al campan...

Orice om trebuie să capete zilnic un gram de calciu şi 400 miligrame de vitamina D

Orice om trebuie să capete zilnic un gram de calciu şi 400 miligrame de vitamina D
Osteoporoza, o afecțiune caracterizată de pierderea de masă osoasă, a apărut ca un bau-bau care sperie lumea, mai ales că pierderea de os favorizează apariția unor fracturi chiar și din căzături...

O nouă tulpină de COVID-19 descoperită în Japonia. Cât este de periculoasă

O nouă tulpină de COVID-19 descoperită în Japonia. Cât este de periculoasă
O altă tulpină a virusului SARS-CoV-2 a fost descopertă în Japonia. Circa 70% dintre pacienții internați cu simptomele noului coronavirus la un spital din Tokyo au fost confirmați cu o variantă care nu...
Serviciul de email marketing furnizat de