x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cele 7 reguli ale slăbitului sănătos și eficient

Cele 7 reguli ale slăbitului sănătos și eficient

15 Oct 2017   •   22:55
Cele 7 reguli ale slăbitului sănătos și eficient
Sursa foto: Jacob Wackerhausen/Getty Images/iStockphoto

Există o sumedenie de cure de slăbire. Unele mai eficiente, altele mai puțin. Problema eficienței, însă, este cea mai mică, atunci când vine vorba despre cure de slăbire. La urma urmei, ce riști? Să rămâi cum erai. Eeei, nu e chiar așa! O dietă greșită îți poate da peste cap organismul, poate da rezultate pe termen scurt dar apoi să te îngrași la loc sau chiar mai tare, te poate lăsa cu probleme de sănătate la care nici nu te gândești. Așa că este foarte important să te gândești bine și să alegi cu grijă cura de slăbire.

Cea mai mare greșeală este înfometarea. Vei ieși mai slăbit(ă) în primul rând din punct de vedere al sănătății.

Iată 7 reguli după care să-ți alegi dieta, conform sfatului profesorului Gheorghe Mencinicopschi, reguli după care m-am ghidat și eu.

1. Mănâncă de 5-6 ori pe zi

Mănâncă porții mici și dese. Este foarte important să-ți stabilești un program de mese. Astfel îți vei putea ține foamea sub control. Și fii atent(ă) la momentele zilei pentru că, în funcție de activitate, nu poți mânca același lucru. Dimineața este riscul cel mai mic de îngrășare, fiindcă urmează multe ore de activitate.

Cina, pe de altă parte, trebuie să fie cea mai săracă în calorii pentru că urmează ca organismul să intre în repaus, plus că o digestie îngreunată nu te va lăsa să dormi.

2. Alege calorii de bună calitate

Cele de calitate proastă vor îngreuna procesul de slăbire pentru că încetinesc procesele metabolice. Și aici intră, conform doctorului Menci: zahărul alb, glucoza, fructoza, siropurile de glucoză-fructoză, grăsimile rafinate şi artificiale, alcoolul, alimentele industriale care combină făinurile albe cu grăsimi rafinate de origine animală sau de origine vegetală, băuturile carbogazoase, conservele de legume şi carne şi produsele de tip fast-food.

Cheia unei cure de slăbire eficiente: așa-numitele alimente ce conțin calorii negative. Adică:  legumele, anumite fructe, peștele, carnea de pui sau de curcan si anumite lactate.

3. Nu elimina grăsimile

Organismul are nevoie de ele, de cele de bune, desigur. Profesorul Mencinicopschi spune că 20% din aportul caloric zilnic trebuie să provină din grăsimi, pentru a fi sănătos.

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×