x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cele mai eficiente metode de a scăpa de pietrele la rinichi

Cele mai eficiente metode de a scăpa de pietrele la rinichi

10 Iul 2017   •   12:48
 Cele mai eficiente metode de a scăpa de pietrele la rinichi

Calculii renali sunt acele formațiuni dure care se formează la nivelul rinichilor. Iau naștere când echilibrul dintre mineralele și sărurile din urină se modifică. Calculii renali de dimensiuni mici pot fi eliminați fără intervenție chirurgicală, cu ajutorul remediilor naturiste, scrie ziarulring.ro.

Cei mai mulți calculi renali sunt formați din calciu și apar din cauza modificării concentrației acestui mineral în urină. Factorii genetici pot fi o cauză, dar și lipsa hidratării corespunzătoare, tulburări hormonale, boli inflamatorii inestinale șamd. Uneori, pietrele la rinichi de dimensiuni foarte mici, sub 5 mm, se elimină pe cale naturală, fără a provoca durere. Doctorii recomandă în aceste cazuri consumul de lichide, adică minimum 10 căni cu apă plată, zilnic. Pentru dizolvarea și eliminarea calculilor renali, fitoterapeuții te sfătuiesc să încerci o serie de plante care au efect diuretic: merișorul, cozile de cireșe, mătasea de porumb, frunzele de mesteacăn.  

Bine de știut! Dacă pietrele renale sunt mari, nu se recomandă consumul de plante cu efect diuretic, existând riscul ca acești calculi să pornească pe căile urinare provocând o colică renală (criză de rinichi), infecții sau chiar hidronefroză - blocajul rinichilor. 

×