x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cine poate apela la procedura de liposucție?

Cine poate apela la procedura de liposucție?

24 Apr 2019   •   14:04
Cine poate apela la procedura de liposucție?
Sursa foto: chagin - stock.adobe.com

O siluetă perfectă, frumos conturată, fără depuneri inestetice de grăsime se poate obține cu mult efort. În plus, după o anumită vârstă, grăsimea începe să se așeze pe anumite zone și cedează mult mai greu la intervențiile și tratamentele clasice. De asemenea, sarcina poate produce modificări semnificative la nivelul taliei și redobândirea formei de dinainte va fi dificil de realizat. Există și persoane care, chiar dacă nu se încadrează la niciuna dintre categoriile anterior menționate, își doresc să recurgă la această procedură medicală doar pentru a avea dimensiunile perfecte pe care și le doresc.

 

Cea mai apreciată operație medicală pentru a scapa de depunerile de grăsime este liposucția. Clinicile la care trebuie să apelăm sunt cele autorizate și care dispun de aparatură și personal medical experimentat pentru a realiza astfel de intervenții. Pentru rezultate de maximă eficiență recomandăm procedura de liposuctie by Dr Renert.

 

Ce este liposucția și cine poate beneficia de acest tip de intervenție?

Liposucţia sau liposculptura este o procedură chirurgicală prin care se extrag depozitele nedorite de grăsime. Ea vizează în general grasimea rezistentă la dietă și exercițiu fizic, care este, de obicei, grasimea subcutanată, ce se află sub piele și pe partea superioară a peretelui muscularabdominal. Liposucția poate elimina toate aceste depozite și pungile de piele, reconturează mijlocul și îmbunătățește semnificativ forma fizică.

Această operaţie nu ţine loc unei cure de slăbire sau sportului, reprezentând doar o metodă ajutătoare în procesul de slăbire. Pacienţii trebuie să știe că cel mai recomandat mod pentru a obține și a menține o siluetă frumoasă este să ducă un mod de viaţă sănătos, care combină alimentația corectă cu exerciţiile fizice. Deci cei care speră ca prin liposucţiei să obțină o scădere în greutate nu se pot baza pe acest lucru.  Liposucția oferă doar o remodelare a siluetei

 

Pentru a ajunge la rezultatele dorite un rol important il are calitatea tegumentului, care trebuie să aibă o anumită tonicitate pentru a asigura o retracţie bună.  Așadar cei care speră că liposucția va întări pielea se înșeală. După intervenție, dacă pielea nu dispune de o anumită eleasticitate se va lasa în mod inestetic. Pentru tonifierea și aplatizarea zonei abdominale, liposuctia poate fi combinata cu abdominoplastia, o procedura mediaclă prin care grăsimea este îndepărtata din abdomen, peretele muscular este reparat, iar excesul de piele este eliminat în mod eficient.

 

În general rezultatele liposucţiei sunt stabile în timp. Însă pentru a le păstra cît mai mult este nevoie de un regim alimentar echilibrat și de exerciții fizice regulate.

 

 

Cum decurge procedura de liposucție de care puteți beneficia în clinica dr. Renert Gad?

Această interveție chirurgicală este cel mai des folosită pentru zona abdominală, coapse și gușă. Tehnica numita liposucție tumescentă este cea mai folosită metodă pentru îndepărtarea grasimii din jurul stomacului, feselor, coapselor și gleznelor. Ea este o metodă sigură, ce nu lasă urme vizibile și permite o recuperare rapidă, fără efecte secundare.

Specificul aceastei metode constă în injectarea de mari cantitati de apă sărată în țesutul gras de sub piele. Medicul face o tăietură în zona de grăsime care urmează să fie tratată, apoi introduce o canulă care este atașată la un aspirator special. Procedura dureaza între 45 minute și doua ore. Timpul de recuperare este de până la două săptămâni.

Pacientele pot beneficia de această procedură de remodelare corporală în urma unei consultații medicale. Medicul estetician va asculta cu atenție toate problemele semnalate și doleanțele exprimate, apoi va veni cu cea mai bună recomandare medicală pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Operaţia se efectuază sub anestezie generală sau anestezie epidurală.  Se marchează zonele de aspirat, apoi sunt injectate cu o soluţie de infiltrat care permite o aspirare mai uşoară a grăsimii.

După efectuare intervenției se vor respecta o serie de recomandări medicale importante și obligatorii pentru obținerea rezultatelor dorite. Internarea postoperatorie este de aproximativ 24 ore, iar durerea este suportabilă.  În funcție de metoda folosită pacientul trebuie să poarte o îmbrăcăminte de compresie timp de 1 pana la 2 săptămâni și îi va fi recomandat un tratament cu antibiotice, analgezice şi aplicaţii locale cu gheaţă. Durerea și vânătăile pot dura până la doua saptămâni și umflarea poate dura între doua săptămani și două luni.

 

Pentru a beneficia de efectele acestei metode spectaculoase de remodelare corporală pacienții trebuie sa aibă o greutate corporală relativ normală, o stare bună de sănătate și un psihic stabil. Dar mai ales pacienții trebuie să aibă așteptări realiste de la această metodă de înfrumusețare a corpului. Această procedură nu duce la o scădere semnificativă în greutate și nu tonifiază. Rezultatele finale obținute sunt evidente și durabile. Pentru eficiență în timp este nevoie de respectarea recomandărilor medicale și de un stil de viață care să contribuie la menținerea formei corporale obținute.

 

Pentru a vă bucura și voi de rezultatele deosebite ale acestui tip de liposucție apelați cu încredere la clinica și la procedurile medicale realizate cu un aparat performant de către un estetician deosebit, așa cum este Dr. Renert Gad.

Pentru mai multe informații și pentru a obține o consultație intrați pe site-ul Dr-renert.com!

×