x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Constanţa: Cazurile de infecţii respiratorii acute şi pneumonii, în creştere

Constanţa: Cazurile de infecţii respiratorii acute şi pneumonii, în creştere

20 Ian 2011   •   18:36

Peste 3.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână în judeţul Constanţa şi zeci de persoane au fost internate în spital, numărul îmbolnăvirilor fiind în creştere faţă de săptămâna precedentă. Potrivit DSP Constanţa, citată de Mediafax, 2.443 de persoane s-au prezentat la spital cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dar numai 32 au necesitat internarea. De asemenea, în aceeaşi perioadă s-au înregistrat şi 884 de cazuri de pneumonii, iar în această situaţie 77 de persoane au fost internate în unităţile sanitare.

Tot în ultima săptămână au fost înregistrate şi trei cazuri de suspiciune de gripă, dar niciunul dintre pacienţi nu a necesitat internarea în spital.

Faţă de săptămâna precedentă, în judeţul Constanţa s-a înregistrat o creştere a numărului de îmbolnăviri cu 27,03 la sută, în timp ce comparativ cu săptămâna similară a anului trecut creşterea de fost de 26,07 la sută.

×