x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Dantură complet nouă într-o singură zi

Dantură complet nouă într-o singură zi

de Magda Bucur    |    20 Ian 2016   •   09:54
Dantură complet nouă într-o singură zi
Sursa foto: konstantynov/Getty Images/iStockphoto

Ideea că poți pleca la dentist fără niciun dinte și te poți întoarce acasă cu dantura completă, fără să ai nevoie de soluții de lipire, este cât se poate de reală. Dacă până nu demult, în funcție de caz, să obții o dantură nouă dura o perioadă cuprinsă între patru și șase luni, acum se poate obține același lucru în câteva ore, cu ajutorul unui sistem inovator numit fast&fixed.

Nu vă închipuiți însă că e vorba de 28 de implanturi – câte unul pentru fiecare dinte –, ci de un sistem de șase implanturi dentare, care permit osului să funcționeze ca un suport perfect pentru o proteză fixă. „Acest lucru este posibil prin inserarea în os a implanturilor respective, printr-o deschidere mică, la nivelul gingiei, și apoi prin atașarea imediată a unei proteze care poate fi concepută în câteva ore. Marele avantaj este că această proteză este fixă, deci se comportă ca o dantură normală, completă ”, explică dr. Dana Caranovic, medic stomatolog la clinica 3D Dental.

Specialistul consideră că, datorită noului sistem, aproximativ 30% dintre persoanele care au mai mulți dinți lipsă, mai ales în față, sau și-au pierdut complet dantura naturală își pot recăpăta încrederea în ei înșiși. Conform statisticilor realizate la nivel mondial, cea mai comună metodă de tratament al edentației (lipsa dinților) este în continuare proteza convențională, mobilă, care primează la capitolul preț, dar de cele mai multe ori nu îndeplinește nevoile pacienților și are multe deficiențe, în special la capitolul stabilitate. Cu toate acestea, se estimează că, în următorii ani, această nouă optiune de tratament fast&fixed va fi adoptată treptat de către publicul larg, datorită avantajelor pe care le oferă, în ciuda costurilor mai mari.



Intervenția are un efect pozitiv asupra întregii stări de sănătate a pacienților, le redă confortul psihologic și le influențează calitatea vieții, grav afectată de lipsa dinților. Dr. Dana Caranovic, medic stomatalog la clinica 3D Dental

În prezent, costul unei astfel de intervenții este de aproximativ 4.000 de euro la maxilar și 3.500 de euro la mandibulă.
 

×