x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate De ce, uneori, ne simtim obosiți după ce ne trezim?

De ce, uneori, ne simtim obosiți după ce ne trezim?

13 Feb 2018   •   09:27
De ce, uneori, ne simtim obosiți după ce ne trezim?

Se intampla de multe ori ca dupa ce te trezesti sa ai o senzatie de confuzie si lipsa de concentrare, ti-e somn, desi abia te-ai ridicat din pat? E bine, acest lucru este tratabil, daca dormi in jur de 7-9 ore pe noapte.

 

Daca ai ajuns in stadiul in care cafeaua sau dusul de dimineata nu te mai trezesc, trebuie sa stii ca acest lucru este anormal si trebuie sa incerci sa remediezi urmatoarele motive din cauza carora ai ajuns sa te simti asa.

Lipsa somnului de calitate

Creierul si organismul unui adult nu functioneaza corespunzator fara 7-9 ore de somn. O astfel de rutina face minuni pentru starea ta de spirit.

Dieta deficitara

Trebuie sa te asiguri ca mananci echilibrat, chiar daca mananci sanatos s-ar putea sa nu primesti suficienti nutrienti. Ia pentru o perioada suplimente de Vitamina A, C si B12, calciu, magneziu si zinc, acestea iti vor pastra creierul sanatos.

Stres cronic

Este recomandat sa nu aduci stresul de la munca acasa, sa te detasezi complet si sa nu lucrezi prea mult de acasa, de preferat sa nu lucrezi deloc.

Deshidratare

Deshidratarea facea ca atentia si memoria sa nu mai fie la fel. Apa ofera energia necesara corpului pentru a functiona corespunzator si a elimina hormonii necesari. ANTENA 3http://www.antena3.ro

×