x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Dieta drastică urmată de Joaquin Phoenix pentru rolul din pelicula Joker

Dieta drastică urmată de Joaquin Phoenix pentru rolul din pelicula Joker

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2023   •   20:30
Dieta drastică urmată de Joaquin Phoenix pentru rolul din pelicula Joker
Sursa foto: Hepta

Actorul american Joaquin Phoenix a ținut o dietă drastică pentru a juca în Joker, rol ce i-a adus prestigioasa statuetă Oscar în 2019. El a slăbit circa 25 de kilograme în doar trei luni.

Acesta va reveni și cu continuarea peliculei Joker: Folie à Deux, în care interpretează rolul lui Arthur Fleck, cunoscut drept Joker, alături de Lady Gaga, care o va interpreta pe Harleen Frances Quinzel, respectiv Harley Quinn, scrie dcnews.ro.

Artistul a spus atunci că a slăbit atât de mult încât a devenit neputincios și îi era greu să facă cele mai simple gesturi. Joaquin Phoenix a afirmat de mai multe ori că scăderea rapidă în greutate i-ar fi provocat o tulburare, făcându-l obsedat de mâncare şi greutate şi determinându-l să evite evenimentele şi relaţiile sociale. Se simţea atât de obosit, încât aproape că nu putea să urce scările, potrivit revistei Insider.

"Când pierzi acea greutate într-un timp atât de scurt, începi să înnebuneşti puţin. Dieta a avut repercusiuni importante asupra psihicului meu, de altfel foarte utile pentru interpretarea mea", a spus actorul care a fost supravegheat de un nutriționist.

Phoenix a mâncat doar sparanghel, fasole verde gătită la abur, salată verde și mere. Această dietă este extrem de nocivă.

El a povestit că s-a confruntat cu "sentimente de nemulţumire, foame, un anumit tip de vulnerabilitate şi slăbiciune. Odată ce ai atins greutatea ţintă, totul s-a schimbat: este greu să te trezeşti în fiecare zi şi să fii obsedat de câteva grame în plus. Rişti să dezvolţi o tulburare. E o nebunie". Însă protagonistul din Joker a spus că a căpătat o agilitate extraordinară a corpului care l-au ajutat în interpretarea personajului. 

Actorul este vegetarian și activist pentru mediu și drepturile animalelor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Joaquin Phoenix dieta joker