x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Drepti, cu 100 de manevre Yumeiho

Drepti, cu 100 de manevre Yumeiho

de Andrada Floria    |    25 Oct 2005   •   00:00
Drepti, cu 100 de manevre Yumeiho
TERAPII COMPLEMENTARE
Cultura asiatica, preocupata de redarea echilibrului necesar organismului, a dat nastere unui nou tip de tratament, numit terapia Yumeiho. Aceasta consta dintr-un ansamblu de procedee terapeutice manuale si exercitii complexe de redare a echilibrului, simetriei si bunei functionari a organismului uman.

Tehnici speciale

Aceasta terapie orientala este o metoda care cuprinde circa 100 de manevre ce se efectueaza asupra intregului corp. Este cunoscuta si sub denumirea de "Metoda de indreptare a coxalelor, masaj si presopunctura" sau "Masaj special Oriental Saionji", insa denumirea originala este terapia "Yumeiho".

Ideea de baza a tratamentului Yumeiho este ca intre pozitia centrului de greutate al corpului (legata de pozitia verticala a corpului nostru) si diverse afectiuni este o stransa legatura. "Din multitudinea de metode corectiv-terapeutice dedicate tulburarilor de statica si dinamica ale aparatului locomotor, Yumeiho este singura care isi bazeaza teoria si practica pe studiul relatiei de interdependenta dintre pozitia bipeda a omului si potentialul sau maladiv. Aceasta relatie exista, intrucat centrul de greutate al corpului uman este determinat de verticalitate si de echilibru, elemente indispensabile vietii noastre sanatoase", explica Traian Comsa, terapeut cu gradul III in tratamentul Yumeiho.

Procedeele terapeutice manuale aplicate in cadrul terapiei Yumeiho in scop profilactic sau de corectare a pozitiei corpului constau in: tehnici de manipulare osteo-articulara (masarea articulatiilor), gimnastica pasiva de antrenare a muschilor din zona articulatiilor, procedee de punctoterapie (oarecum similare presopuncturii si reflexoterapiei) si alte tehnici si procedee speciale de masaj. Insa acest tip de tratament presupune si o serie de exercitii: gimnastica speciala, denumita Yumeiho Taiso, tehnici de respiratie si de relaxare. AFECTIUNI. Verticalitatea omului se poate mentine doar datorita unui efort al diverselor structuri ale corpului (schelet, musculatura, ligamente, elemente ale sistemului nervos si ale celui cardiovascular). Unele afectiuni pot afecta pozitia verticala: leziunile articulatiilor bazinului, ale scheletului membrelor inferioare, ale tesuturilor de sustinere si mobilizare a bazinului si membrelor inferioare. Cu ajutorul terapiei Yumeiho, ele pot fi inlaturate.

×
Subiecte în articol: yumeiho