x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate ESA 2012 – Congresul Asociaţiei Europene de Strabismologie, la Bucureşti

ESA 2012 – Congresul Asociaţiei Europene de Strabismologie, la Bucureşti

28 Aug 2012   •   15:00

In intervalul 2-5 septembrie 2012, Bucurestiul va fi gazda intalnirii “ESA 2012 – al 35-lea Congres al Asociatiei Europene de Strabismologie', primul Congres Medical international de mare anvergura care are loc in Romania.

In acest an, vor exista 250 de participanti din 48 de tari de pe tot globul, cei mai mari specialisti in domeniul Strabologiei si autori a numeroase carti si lucrari de specialitate. Acestia isi vor prezenta ultimele cercetari si rezultate in domeniu in cadrul unui program stiintific ce curprinde simpozioane, mese rotunde, cursuri, sesiune de cazuri dificile, prezentari orale si postere, evenimentul avand cel mai bogat continut stiintific din istoria societatii.

ESA (European Strabismological Association) este o asociatie fondata in anul 1982, ce are ca scop diseminarea cunostintelor referitoare la toate aspectele senzoriale si motorii ale strabismului si a altor deficiente de motilitate oculara, impartasirea cunostintelor legate de diagnostic si proceduri terapeutice, stimularea cercetarii clinice si experimentale, precum si crearea, pe cat posibil, a unei terminologii comune la nivel mondial, in ciuda diferentelor de limba.

Desfasurarea celei de-a 35-a intalniri ESA in tara noastra reprezinta o realizare pentru comitetul stiintific roman si o dovada suplimentara ca, dincolo de stiri sumbre, in aceasta tara se intampla si evenimente care ii aduc faima pozitiva si o promoveaza in randul elitei stiintifice mondiale.

×