x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Exercitii pentru o talie de viespe

Exercitii pentru o talie de viespe

de Liana Hainarosie    |    07 Mar 2006   •   00:00
Exercitii pentru o talie de viespe

ARMONIA TRUPULUI
90-60-90... Acestea sunt dimensiunile ideale la care viseaza toate femeile. Dar ce facem daca cei 60 de centimetri din jurul taliei s-au transformat in aceasta iarna in 70 si poate chiar mai mult?
ARMONIA TRUPULUI
90-60-90... Acestea sunt dimensiunile ideale la care viseaza toate femeile. Dar ce facem daca cei 60 de centimetri din jurul taliei s-au transformat in aceasta iarna in 70 si poate chiar mai mult?
Limitam excesele alimentare si facem exercitii fizice. Pentru a scapa de "colaceii" inestetici din jurul taliei, specialistul in elaborarea programelor de fitness si nutritie Luiza Bucur (foto), de la FC National Fitness Center, va recomanda cateva exercitii fizice, simplu de efectuat chiar in sufragerie. Atentie! Femeile care abia au nascut vor fi foarte tentate sa faca aceste exercitii, dar specialistul Luiza Bucur le sfatuieste sa ceara acordul medicului. De asemenea, persoanelor cu probleme ale coloanei vertebrale le sunt contraindicate aceste exercitii.

Aplecari, rasuciri, indoiri


"Exercitiile pentru tonifierea taliei constau in aplecari, rasuciri de trunchi, indoiri laterale. Pentru inceput, fiecare exercitiu se va repeta de 10-12 ori, apoi acelasi numar de repetari se va relua in 3 serii", spune specialistul nostru. Primele rezultate se vor vedea dupa aproximativ o luna. Cu conditia sa facem aceste exercitii de cel putin 3 ori pe saptamana. Daca executati zilnic exercitiile si adoptati o alimentatie corespunzatoare, este posibil ca intr-o luna sa scapati de 10 centimetri din jurul taliei. Pentru mentinerea siluetei, renuntati la ascensor in favoarea urcatului pe scari si mergeti pe jos sau cu bicicleta in loc sa calatoriti cu autobuzul. De asemenea, inotul si aquagimnastica sunt solutii care va ajuta sa aveti o talie de invidiat.


1 Pe sol, cu piciorul stAng ndoit, duceti piciorul drept peste genunchiul stAng


2 StAnd departat, avAnd gantere n mAini, ndoiti lent trunchiul lateral dreapta-stAnga


3 StAnd cu spatele drept, cu picioarele departate si mAinile la ceafa, ndoiti trunchiul ducAnd cotul spre genunchiul opus


4 Cu piciorul drept sprijinit pe bara de balet, ndoiti trunchiul ducAnd mAna spre piciorul de aceeasi parte


3 Pe sol, cu mainile intinse lateral, piciorul drept intins pe sol si cel stang indoit la 90 de grade, rasuciti bazinul spre dreapta si priviti inapoi


6 Stand cu spatele drept, cu picioarele departate si mainile pe talie, rasuciti lent trunchiul lateral dreapta-stanga


7 Pe sol, cu mana dreapta intinsa deasupra capului, prindeti varful piciorului cu mana de aceeasi parte
×
Subiecte în articol: exercitii