Păstrează cel puțin o trusă de urgență în casă și una în mașină. Păstrează trusele într-un loc accesibil, însă ai grijă să nu fie la îndemâna copiilor mici. Dacă ai copii adolescenți, asigură-te că înțeleg scopul acestor truse de urgență, știu unde să le găsească și, cel mai important, știu cum să le folosească.
Iată ce ar trebui să conțină trusa de urgență de acasă
Apă, conserve, alimente cu conținut energetic ridicat
Nu este exagerat să ai în casă o rezervă de câțiva litri de apă și câteva alimente care nu necesită păstrare în frigider, gătire ori apă. Asta înseamnă conserve de carne si legume, sucuri și alimentele cu conținut energetic ridicat, precum batoanele proteice sau ciocolata. Dacă ai copil mic, ai grijă să ai la îndemână și o rezervă de lapte praf.
Medicamente
Trusa de urgență de acasă trebuie să includă medicamente pentru tuse și răceală, analgezice și orice alt medicament ce poate fi comandat de la orice farmacie online. Dacă ai medicamente pe rețetă pentru boli cronice întreabă medicul dacă te poate ajuta să îți faci o rezervă și în ce condiții ar trebui păstrate aceste medicamente.
Iată câteva exemple de medicamente utile în orice casă:
- Ibuprofenul (antiinflamator, eficient în cazul febrei și durerilor de cap, dentare, menstruale, musculare, etc)
- Medicamente anti-diaree/ Laxative
- Antihistaminice
- Antiacide
- Medicamente antibacteriene (sub formă de pulbere, cremă sau gel)
- Medicamente pentru tuse și răceală
- Pastile pentru durere in gat
Materiale pentru pansamentul și îngrijirea plăgilor
Este bine să ai în trusa de urgență de acasă și materiale/instrumente care îți vor fi de folos în acordarea primului ajutor, precum: bandaje adezive, comprese sterile, rola de tifon, leucoplast, servețele umede, șervețele uscate, mănuși de protecție, spirt si apa oxigenată.
Epipen
Persoanele care au făcut șoc anafilactic, la un moment dat, este indicat să aibă în permanență un epipen (adică un autoinjector cu epinefrină) la îndemână și unul de rezervă, în trusa de urgență, care poate fi administrat rapid. Atenție, autoinjectorul de epinefrină este un dispozitiv eliberat doar cu prescripție medicală.
Crucea Roșie Română atrage atenția că trusa de urgență trebuie să fie un bagaj minimal, ce poate fi transportat cu ușurință. De asemenea, este recomandat ca trusa să fie verificată cel puțin o dată pe an, iar apa, alimentele și bateriile să fie înlocuite.