x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă

FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă

de Giulia Anghel    |    23 Noi 2020   •   14:06
FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a Statelor Unite a emis o autorizație pentru utilizarea de urgență (EUA) a primului test de detectare a infecției cu COVID-19 care poate fi folosit acasă. Acesta oferă rezultatele în 30 de minute, scrie www.fda.gov.

Trusa All-In-One Lucira COVID-19 este un test molecular de unică folosință, destinat detectării noului coronavirus SARS-CoV-2. "Această nouă opțiune de testare reprezintă un progres important în diagnosticarea infecției și reduce povara publică a transmiterii bolilor ", a declarat comisarul FDA, Stephen M. Hahn.

Kit-ul este pentru uz casnic și conține probe de tampon nazal auto-colectate de la persoanele cu vârste de peste 14 ani și care sunt considereate suspecte de infecția cu SARS-CoV-2 de către medicul de familie. Totodată, poate fi folosit în punctele de îngrijire, cum sunt cabinetele medicale, spitalele, camerele de gardă. Pentru copiii sub 14 ani probele trebuie recoltate de către personalul medical. 

Deocamdată testul poate fi eliberat doar pe bază de rețetă.

Acesta funcționează prin învârtirea tamponului auto-colectat într-un flacon, care este apoi plasat în unitatea de testare. Rezultatul este oferit în maximum 30 de minute și poate fi citit direct de pe afișajul luminos. Rezultatele pozitive indică prezența SARS-CoV-2.

Persoanele pozitive trebuie să se autoizoleze și să solicite îngrijiri suplimentare de la medicul de familie. Cei care sunt negativi și prezintă simptome asemănătoare COVID-19 ar trebui să urmărească evoluția, împreună cu medicul de familie, deoarece rezultatele nu exclud în totalitate prezența infecției.

"Un test care poate fi administrat complet în afara unui laborator sau a unui cadru medical a fost întotdeauna o prioritate majoră pentru FDA. Acum, mai mulți americani care ar putea avea COVID-19, vor putea lua măsuri imediate, pe baza rezultatelor, pentru a se proteja pe ei înșiși și pe cei din jur ”, a declarat Jeff Shuren, director al Centrului FDA pentru dispozitive și sănătate radiologică. 

Medicii care prescriu aceste teste trebuie să raporteze apoi către autoritățile de sănătate publică competente. Producătorul a elaborat instrucțiuni de utilizare dar și indicații care ajută la transmiterea rezultatelor.

 

 

×
Subiecte în articol: FDA test covid sua