x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Fundaţia Mereu Aproape construieşte case noi pentru sinistraţi

Fundaţia Mereu Aproape construieşte case noi pentru sinistraţi

30 Aug 2010   •   00:00
Fundaţia Mereu Aproape construieşte case noi pentru sinistraţi

Pentru opt familii din Mogoşeşti Siret, judeţul Iaşi, ieri a renăscut speranţa după dezastrul lăsat în urmă de inundaţii. Fundaţia Mereu Aproape a deschis primul şantier din campania "Apa trece. România renaşte!" şi a turnat fundaţiile caselor lor.

Alessandra Stoicescu, preşedintele fundaţiei, a fost printre ei şi chiar a ajutat la turnarea betonului, deşi a recunoscut că e prima dată când face asta.
"Suntem mereu aproape de oameni, iar Fundaţia face exact ce a promis. Construim casele celor lăsaţi pe drumuri de inundaţii. O facem cu banii strânşi în campanie de la fiecare dintre donatorii noştri! Le spun încă o dată mulţumesc şi îi asigur: Aici sunt banii dumneavoastră!"  

Oamenii din Mogoşeşti Siret au recunoscut că aproape că nu mai sperau că cineva le va da şi lor o locuinţă nouă după dezastrul din vară. De promisiuni sunt sătui. Vor să vadă lucruri care chiar se întâmplă. În faţa utilajelor aduse de Fundaţia Mereu Aproape, oamenii au lăcrimat şi apoi s-au pus pe treabă: întâi au tras la sorţi care dintre ei va fi proprie­ta­rul primei case. Bunica Silvia a în­ce­put să plângă când a aflat că e proprietara celei de-a treia case. În doar câteva ore şi-a văzut şi ea visul cu ochii - se turna fundaţia. "Casa veche e dusă. Nu credeam că o să-mi mai fac casă la vârsta asta. Cu ce, mamă? Şi uite că aţi venit dumneavoastră! Când e gata tot vă aşteptăm în vizită la noi în grădină: o să punem pomi fructiferi, vie... şi măcar un salcâm, să facă umbră!" - şi începe să râdă, cu lacrimile încă neuscate pe faţă!

Fundaţia Mereu Aproape a reuşit să strângă 850.000 de euro în campania pentru sinistraţi începută în iulie alături de jurnaliştii de la Observator şi Antena 3. Cu aceşti bani va reconstrui cel puţin 70 de case  în Botoşani, Iaşi, Bacău şi Suceava. În toate aceste zone vor fi deschise în perioada următoare şantiere "Mereu Aproape". Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei, a rugat în continuare toate firmele şi furnizorii de materiale de construcţii să dea o mână de ajutor, să contribuie cu donaţii în materiale, astfel încât numărul caselor ce pot fi reconstrui­te să crească.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete