x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Hunedoara: Cinci persoane au murit din cauza gripei; cazurile consemnate, cele mai multe după 2010

Hunedoara: Cinci persoane au murit din cauza gripei; cazurile consemnate, cele mai multe după 2010

20 Apr 2016   •   12:43
Hunedoara: Cinci persoane au murit din cauza gripei; cazurile consemnate, cele mai multe după 2010
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Cinci persoane bolnave de gripă au murit în această iarnă şi primăvară în judeţul Hunedoara, cazurile consemnate fiind cele mai multe de la pandemia din perioada 2009-2010, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

'Este cel mai mare număr de decese din ultimii ani, după cazurile din 2009-2010, când trei persoane au murit din cauza gripei. Am spus de mai multe ori că vaccinarea previne apariţia gripei şi chiar dacă o persoană se îmbolnăveşte formele de manifestare sunt mult mai uşoare', a precizat dr. Birău.

Ultimul deces a fost consemnat săptămâna trecută la un bărbat de 46 de ani care a suferit de gripă porcină şi a murit în spitalul din Deva din cauza unei insuficienţe respiratorii.

Potrivit datelor statistice ale DSP Hunedoara, în sezonul friguros şi în prima parte a primăverii au fost consemnate 17 cazuri de persoane care au suferit de gripă, dintre care cinci au murit.

Pe de altă parte, în ultima săptămână nu au mai fost consemnate cazuri de gripă în judeţ, iar numărul persoanelor care au suferit de infecţii respiratorii acute a înregistrat o reducere cu aproape 20%, comparativ cu săptămâna precedentă. De asemenea, se constată o scădere a cazurilor de persoane bolnave de pneumonie.

×