x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Implantul dentar, mituri explicate de un specialist

Implantul dentar, mituri explicate de un specialist

de Magda Bucur    |    28 Apr 2015   •   08:30
Implantul dentar, mituri explicate de un specialist

 Implanturile dentare sunt astăzi tratamentul funcţional şi estetic la care pacienţii, îndrumaţi de stomatologi, apelează pentru a-şi rezolva rapid şi sigur problemele dentare. Însă, ca orice formă de tratament modernă şi mai puţin cunoscută, au apărut o serie de mituri despre utilitatea lor.

Implantul NU este respins de organism. În popor, a apărut această idee în urma mediatizării transplanturilor de organe eşuate. Spre deosebire de acestea, implantul nu este un organ viu, deci biologic activ, „ci unul «silenţios» din punct de vedere biologic, realizat din titan de înaltă puritate, ce permite integrarea biologică a acestuia în ţesutul osos, rapid şi fără complicaţii. Tocmai de aceea, cazurile de rejecţie sunt de maximum 2%”, spune dr. Ionuţ Leahu şi apar doar dacă pacientul are o alergie la obiecte din metal, o igienă orală deficitară sau procedura nu a fost realizată corect.

Implantul dentar nu doare. Operaţia de inserare şi protezare se face strict sub anestezie locală-regională. Postoperator, poţi avea un oarecare disconfort local sau inflamaţie, „normale în cazul unei intervenţii de natură chirurgicală, care presupune incizii, suturi, dar care vor dispărea o dată cu administrarea antiinflamatoarelor şi a antibio¬ticelor obişnuite”, linişteşte specialistul în implantologie.

Nu te poţi obişnui cu implanturile. FALS! Implantul dentar este o alternativă la soluţia clasică de înlocuire a dinţilor - prin punte dentară – care este atât „avantajoasă, cât şi naturală şi durabilă soluţie de rezolvare a problemelor. În plus, aduce atât avantaje de ordin estetic, cât mai ales funcţionale”, susţine dr. Leahu.

×
Subiecte în articol: implant dentar