x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate În exclusivitate pentru cititorii Jurnalului: Cele mai noi sfaturi marca Dr.Oz

În exclusivitate pentru cititorii Jurnalului: Cele mai noi sfaturi marca Dr.Oz

18 Mar 2011   •   12:19
În exclusivitate pentru cititorii Jurnalului: Cele mai noi sfaturi marca Dr.Oz

156788-dr.-jpg.jpgLuni, 14 martie, Alessandra Stoicescu (Antena 3) i-a luat un interviu celebrului cardiolog şi în acelaşi timp specialist în nutriţie sănătoasă Dr OZ. Ea împreună cu încă doi ziarişti, unul din Turcia şi altul din Italia, au avut ocazia să îi pună câteva întrebări în direct, în cadrul unei conferinţe telefonice. Interviul s-a realizat prin intermediul Euforia TV, care difuzează show-ul lui în fiecare seară, de la ora 22:00.

Dr OZ a răspuns la întrebări şi a oferit noi sfaturi.
Dr OZ a fost diagnosticat anul trecut cu o formă precanceroasă la colon. A fost foarte şocat când a aflat. Mai ales că el mănâncă sănătos, familia sa e sănătoasă, sunt cu ana­li­zele la zi… În acelaşi timp, a ţinut să ne spună că avem cu toţii cancer. Exis­tă formaţiuni precanceroase în fiecare dintre noi. Dar putem înfrânge boala! O treime este vorba despre şa­nsă şi două treimi cum te îngrijeşti.

Micul dejun ideal:
Două ouă şi fulgi de ovăz.
Micul dejun este masa cea mai importantă din zi. Nu o ignoraţi! Ouăle şi fulgii vă oferă energia necesară pentru întreaga zi.

Cât şi mai ales cum e bine să dormim:
Sunt recomandate minimum şapte ore de somn pe noapte.
Nu e recomandat să vă treziţi cu alarme, cu telefoane mobile sau tot fe­lul de sunete. Riscaţi să fiţi iritaţi toată ziua. Cel mai bine este să vă treziţi na­tural, şi nu forţat. E bine să lăsaţi sea­ra draperiile trase, ca di­mi­neaţa să vă treziţi de la lumina naturală, care vă revigorează atât fi­zicul, cât şi min­tea.

Expunerea la soare:
Pentru că tot a venit căldura şi aşteptam cu toţii vara, Dr OZ ne-a dat şi câteva sfaturi despre efectele expunerii la soare. Expunerea prea mare la soare sau într-un mod nu tocmai corect poate duce în timp la apariţia cancerului de piele. Nu trebuie să stăm mai mult de 15 minute la soare în timpul zilei. Nu înţelegeţi greşit, nu trebuie să fiţi albi, bronzul este necesar, dar nu trebuie exagerată expunerea la soare. Dacă totuşi vă alegeţi cu arsuri solare, este necesar să vă îmbogăţiţi alimentaţia cu castraveţi, dovlecei, afine, roşii. Sau puteţi aplica direct pe pielea arsă felii de roşii sau castraveţi. Sau puteţi face o soluţie dintr-un sfert de cană de suc de roşii, amestecat cu o cană şi ju­mă­tate de lapte bătut. Este cel mai reuşit calmant pentru arsuri.

De ce tot mai multe fete tinere au chisturi ovariene sau noduli la sâni?
Dr Oz este tot mai speriat de ge­neraţia tânără şi de fenomenele cu­rioa­se care se întâmplă mai ales cu fe­tele. Pune aceste întâmplări pe seama sedentarismului care a marcat destul de mult copiii din ziua de azi. Fetele nu mai fac mişcare, nu mai joacă elasticul, nu mai aleargă, stau mereu în faţa calculatorului. E nevoie de o activitate fizică. Ceva trebuie să stabilizeze haosul declanşat la nivelul hormonilor. Pentru prevenirea chisturilor şi a nodulilor, Dr Oz recomandă uleiul de primulă (Evening Primrose Oil). Se găseşte la plafare şi în farmacii. Primula este o plantă originară din America de Sud. Uleiul extras din primula de seară conţine doi acizi graşi nesaturaţi: acidul alfa-linoleic şi acidul gamma-linoleic, cunoscuţi sub denumirea de vitamina F. Uleiul de primulă are efect benefic şi asupra rinichilor şi ficatului, întârzie apariţia diabetului zaharat, combate neplăcerile şi durerile menstruale, contribuie şi la buna funcţionare a glandei tiroide şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

Dr OZ va merge vara aceasta în vizită în Italia. Îl aşteptăm curând şi în România.
Până atunci îl puteţi urmări în fiecare seară, de la ora 22:00, la "Dr OZ Show", difuzat pe Euforia TV.

×