x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Îngerul chinuit

Îngerul chinuit

de Ionela Gavriliu    |    03 Iul 2009   •   00:00
Îngerul chinuit

Hipoxia suferită la naştere a schimbat pentru totdeauna viaţa micuţei Bianca Roxana. Părinţii se luptă pentru şansele ei la viaţă mai bună şi vor ca în septembrie să meargă din nou cu fetiţa în Ucraina pentru un tratament ce are efecte pozitive asupra stării copilului. Suma necesară tratamentului este de 3.100 de euro, bani pe care familia Popa nu-i are.



Când Biancăi i s-a pus diagnosticul ce retează speranţe, tetrapareză spastică şi sindrom extrapiramidal, părinţii au vrut să dea timpul înapoi pentru a putea face ceva supraomenesc şi a schimba indiferenţa de care s-a lovit acest copil când a venit pe lume. La spitalul din Constanţa mama Biancăi a fost lăsată să se chinuie ca un câine în durerile facerii, iar imediat după naştere copilul i-a fost luat şi nu l-a putut vedea trei zile. Bebeluşul era la incubator, iar primele cuvinte pe care o asistentă a catadicsit să i le arunce mamei, în loc de alinare, au fost: "Să zici mersi că n-a făcut convulsii". Atât.

LA 3 ANI E DEZVOLTATĂ CA LA CĂTEVA LUNI

După câtva timp au sfătuit familia să consulte un medic neurolog la un cabinet particular. Părinţii au făcut şi asta. Medicul le-a spus cruntul diagnostic, dar le-a promis că fetiţa îşi va reveni în câteva luni, de parcă ar fi fost vorba de o răceală. "L-am crezut pe doctor şi n-am mai mers la Bucu-reşti să cerem şi altă părere. Am început recuperarea, dar bineînţeles că Bianca nu avea cum să-şi revină. Acum, după trei ani, l-aş întreba pe acel medic cum rămâne cu pronosticul lui...", spune întristată mama fetiţei. După şase luni părinţii şi-au dus copilul la Bucureşti. Abia aici li s-a explicat că proasta oxigenare a creierului copilului la naştere a dus la complicaţii. Pe lângă diagnosticul de tetrapareză spastică s-a adăugat şi sindromul extrapiramidal. "Adică Bianca are tendinţa să ducă braţele în spate şi are anumite reflexe ce trebuiau să dispară până la vârsta de 40 de zile", explică mama. Până acum, fetiţa de 3 ani şi 7 luni a înregistrat oarecare progrese în urma a două sesiuni de tratament în Ucraina. "Bianca nu-şi ţine capul prea bine, nu stă în funduleţ decât susţinută de umeri, nu vorbeşte, nu mănâncă hrană solidă. Mai mult, suge cu biberonul lapte", explică Mariana Popa. Pentru a putea merge în septembrie din nou în Ucraina, familia Popa are nevoie de 3.100 de euro.

Şansa Biancăi

Cei care o pot ajuta pe Bianca să ajungă în Ucraina la tratamentul programat la 23 septembrie pot face donaţii în conturile deschise la Banca Transilvania, sucursala Constanţa, Bdul Mamaia nr. 134, pe numele mamei Biancăi, Mariana Popa.

Cont RON: R068 BTRL 01401201 F95189XX;

Cont EURO: R043 BTRL 01404201 F95189XX, SWIFT: BTRLR022.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete