x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Între binecuvântare şi blestem

Între binecuvântare şi blestem

de Andreea Sminchise    |    10 Apr 2009   •   00:00
Între binecuvântare şi blestem

Vlad are 2 ani. Are părinţi care ar face orice pentru el, bunici care-l iubesc ca pe ochii din cap, prieteni şi cunoscuţi care îl alintă. Are o cameră şi un pat în spital, o operaţie complicată, o perfuzie şi un ac în venă, un chin prin care n-ar trebui să treacă nici un copil. Vlad are cancer. Dar are şi o imensă şansă.



În familia Vasilescu, copilul venit pe lume în urmă cu aproape doi ani a fost o binecuvântare. "Un copil foarte mult dorit... Poate prea mult dorit...", spune cu tristeţe Ciprian, tatăl lui Vlad. Micuţul n-a fost bolnăvicios şi era plin de viaţă. Zâmbetul lui aducea bucuria în casa soţilor Vasilescu. Visul frumos s-a curmat însă la începutul acestui an.
O TUSE CARE N-A ADUS NIMIC BUN
Pe la 1 an şi 8 luni, Vlad a început să tuşească. "Era o tuse seacă, pentru care i-am tot dat medicamente. Nu i-a trecut şi, la o lună după ce a apărut, am mers cu el la radiolog. Ne gândeam că poate are o bronşită...", spune tatăl. Rezultatul analizelor a arătat însă că ceva obtura partea dreaptă a toracelui băiatului. La Spitalul Fundeni, un profesor renumit le-a spus părinţilor că e vorba despre o tumoră care "sigur e benignă". "L-am crezut. E ditamai somitatea de profesor...", îşi aminteşte Ciprian. O doctoriţă de la Spitalul Budimex a opinat însă că şansele sunt împărţite. "A zis că sunt 50-50 şanse să fie malignă sau benignă. Oricum, trebuia operată", spune tatăl.

CELE 50 DE PROCENTE RELE
Vlad a intrat de urgenţă în sala de operaţii, iar biopsia tumorii extrase de medici le-a confirmat părinţilor cele mai sumbre bănuieli. "Neuroblastom toracic mediastinal posterior şi ganglioni limfatici cu metastaze", a fost diagnosticul scris, negru pe alb, în fişa medicală a copilului. "Cancer. O boală îngrozitoare care ne-a zdruncinat existenţa tuturor celor care îl iubim pe Vlad. Din acel moment, viaţa familiei noastre s-a schimbat radical", povesteşte Ciprian Vasilescu. La o lună după operaţie a început lungul şi chinuitorul drum al lui Vlad spre vindecare. Spitalul care i-a devenit o a doua casă, analizele, citostaticele agresive, speranţele şi interpretările medicilor fac parte integrantă acum din copilăria micuţului. După fiecare cură de chimioterapie, Vlad nu se mai poate ridica din pat o săptămână. Efectele adverse îi torturează organismul plăpând. Suferinţa din ochii lui sfărâmă sufletele părinţilor.

PROGNOSTICURI ŞI SPERANŢE
Medicii români au spus că boala lui Vlad se află în stadiul I. Pentru a fi siguri şi a putea stabili un protocol de tratament adecvat, micuţul are nevoie însă de două analize pe care nu le poate face în România - cea pentru investigarea genei "n-myc" şi o scintigrafie osoasă. Prima va stabili dacă este vorba despre o malformaţie congenitală, iar cea de-a doua se face pentru a elimina suspiciunea existenţei metastazelor osoase. Părinţii lui Vlad au găsit un spital în Viena, unde pot face cele două analize şi pot obţine o evaluare corectă pentru micuţul lor. Au însă nevoie de ajutorul nostru. Drumul, spitalizarea şi investigaţiile costă aproximativ 6.000 de euro. Din această sumă, Ciprian Vasilescu şi soţia lui au reuşit să facă rost de jumătate.

AJUTOR
"Suntem datori faţă de viaţă, suntem obligaţi în faţa morţii, niciodată resemnaţi cu soarta crudă. Oricine poate păţi şi trăi oricând momente devastatoare ca acestea...", spune Ciprian Vasilescu.

Dacă vreţi să-l ajutaţi pe Vlad să ajungă în Austria, la Spitalul "St. Anna", faceţi o donaţie, cât de mică, într-unul din conturile:

Cont EURO: RO78BACX0000003109926001
Cod SWIFT: BACXROBU

Titular de cont: Vasilescu Ciprian Cosmin

Banca: Unicredit Ţiriac, Filiala Brâncoveanu

Cont RON: RO02RNCB0318082821200001
Cos SWIFT: RNCB RO BU

Titular: Vasilescu Cristina

Banca: BCR, Sucursala Secuilor

Pentru mai multe detalii despre acest caz, îl puteţi contacta pe Ciprian Vasilescu la telefon 0723-91.13.51.


Mai au nevoie de 3.000 de euro. Bani pe care unii îi aruncă într-o seară la un club de fiţe sau într-o zi pe o geantă de firmă. Dar care pentru familia Vasilescu înseamnă o mică avere.

"Suntem datori faţă de viaţă, suntem obligaţi în faţa morţii, niciodată resemnaţi cu soarta crudă. Oricine poate păţi şi trăi oricând momente devastatoare ca acestea"

Ciprian Vasilescu

×
Subiecte în articol: pagina de suflete vasilescu vlad ciprian