x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate La Institutul Inimii nu se mai fac operaţii din cauza lipsei de fonduri

La Institutul Inimii nu se mai fac operaţii din cauza lipsei de fonduri

de Magda Colgiu    |    14 Mar 2011   •   15:57

Medicii de la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca nu vor mai efectua operatii pe cord din lipsa de fonduri. Vor fi operate doar urgentele, au mai precizat cadrele medicale. Situatia este cauzata de faptul ca suma alocata de Ministerul Sanatatii pentru operatiile efectuate la Institut in acest an reprezinta jumatate din cea alocata in 2010. Managerul institutului, Tudor Scridon, a precizat Pacintii care ar fi trebui operati vor fi reprogramati, avertizand asupra pericolului ca situatia cardiaca a unora s-ar putea agrava.

Conducerea Institutului Inimii a facut demersuri la Ministerul Sanatatii si la CNAS pentru alocarea de fonduri si se aşteapta suplimentarea banilor.

Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca nu se afla pe lista unitatilor medicale propuse spre comasare cu alta unitate sanitara. Cu certitudine insa ca Ministerul Sanatatii pregateste ceva si Institutului Inimii de la Cluj. Daca celor doua institute de cardiologie de la Tg. Mures si de la Bucuresti le-a pregatit “topirea” in alte unitati sanitare, nu este exclus ca Institutul Inimii de la Cluj “sa moara” incet, dar sigur, din cauza lipsei de fonduri. 

×