x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Leacuri naturale pentru tonifierea pancreasului

Leacuri naturale pentru tonifierea pancreasului

15 Iun 2018   •   19:05
Leacuri naturale pentru tonifierea pancreasului

Proasta functionare a pancreasului este insotita de complicatii si o serie de boli, cum ar fi pancreatita sau diabetul. Din fericire, exista remedii naturiste foarte bune care ajuta la tratarea pancreasului. Iata cateva:

Seminte de marar: Puneti 1 lingurita de seminte de marar intr-un pahar de apa clocotita si lasati la infuzat timp de o ora, apoi strecurati. Consumati intregul continut pe tot parcursul zilei, sorbind incet. Ovaz: Deosebit de folositor este terciul obisnuit din fulgi de ovaz cu apa, fara adaos de ulei si sare. Mancati astfel de terci de mai multe ori pe zi timp de o saptamana. Puteti inlocui terciul cu o infuzie de ovaz: turnati 1 litru de apa clocotita peste 500 g de fulgi de ovaz si infuzati timp de o ora. Strecurati si beti jumatate de pahar de 3 ori pe zi.

Lamaie, patrunjel si usturoi. Luati 1 kg de lamai, 300 g de usturoi si 300 g de patrunjel. Scoateti samburii din lamai, dar pastrati coaja. Maruntiti toate ingredientele prin masina de tocat si amestecati-le. Pastrati amestecul in frigider, de preferat intr-un borcan de sticla. Luati cate 1 lingurita de trei ori pe zi cu 15 minute inainte de masa. Pentru a spori efectul acestui remediu traditional, beti-l impreuna cu un extract special din frunze de fragi, afine si merisoare, care se prepara dupa cum urmeaza: intr-un termos cu apa clocotita puneti in parti egale frunzele de la plantele mentionate anterior precum si matase de porumb si fasole verde. Lasati la infuzat cateva ore. Beti 1/3 de pahar de infuzie cu 1 lingurita de amestec. Perioada tratamentului este de 3 luni.

Hrisca si iaurt. Preparati urmatorul remediu de cu seara. Luati 500 ml de iaurt si un pahar de hrisca. Clatiti bine hrisca si turnati peste ea iaurtul, apoi lasati la infuzat. Peste 12 ore, amestecul rezultat impartiti-l in doua parti egale, dintre care o parte serviti-o in loc de micul dejun, iar a doua - va inlocui cina. Bine ar fi sa renuntati la alte mese pentru cel putin 2-3 zile. Mai tarziu, la masa de pranz puteti manca legume fierte, cum ar fi ghiveci de legume preparat la aburi. Uneori va puteti permite ceva fructe. Dupa 10 zile de regim, faceti o pauza, de 10 zile si repetati tratamentul.

Exercitii de respiratie pentru sanatatea pancreasului. In cazul pancreatitei sunt foarte utile si cateva exercitii speciale pentru respiratie. Inspirati cat mai adanc, dupa care expirati si tineti-va respiratia. In momentul retinerii respiratiei incordati usor abdomenul, numarati incet pana la trei, iar apoi relaxati muschii abdominali. Daca efectuati acest exercitiu de 10 ori pe zi, aceasta va contribui la intarirea pancreasului si la disparitia anumitor boli.

×
Subiecte în articol: leacuri naturiste pentru pancreas