x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Lucruri pe care să le faci în această primăvară

Lucruri pe care să le faci în această primăvară

08 Apr 2019   •   18:30
Lucruri pe care să le faci în această primăvară
Sursa foto: roshinio/Getty Images/iStockphoto

Vremea se încălzește, copacii înfloresc și nu mai ai chef să stai în casă. Așa că cel mai bine este să ieși la un picnic în natură, să te plimbi prin parc, să alergi, să mergi cu bicicleta ori pur și simplu să stai pe o pătură la soare.

Ia-ți cartea preferată și citește pe o bancă. Dacă te plictisești, ia-ți prietenii și discutați despre ce filme ați văzut, la ce concerte ați fost sau unde vreți să mergeți în vacanța de vară.

Dacă parcul din apropiere nu te inspiră, mergi într-o mică drumeție printr-o pădure din apropierea orașului sau alege un traseu ușor pe munte. O escapadă, fie și de o singură zi, te va încărca de energie pentru toată săptămâna.

Și dacă tot ieși la plimbare, poți să aduni plante medicinale, pe care le pui apoi la uscat și le folosești pentru ceaiuri, sucuri, tratamente, creme.

Dacă ai luat ceva kilograme în plus și vrei să le dai jos, acum este momentul. Mergi la o sală de fitness, frecventează un curs de dans ori un alt sport care îți place. Orice este mai bine decât să lâncezești pe canapea în fața televizorului.

După lunile în care ai purtat căciulă și fular și nu te-a preocupat prea tare cum îți stă părul, ar fi bine să începi să te gândești la o nouă coafură. Vopsește-te într-o culoare la modă, fie că alegi blond, roz sau albastru, ori nunanțe mai blânde de șaten sau ciocolatiu.

Caută în șifonier și vezi ce haine s-au demodat, care mai pot fi încă purtate și triază-le. Ce nu mai porți donează, iar pentru cele pe care te-ai hotărât să le păstrezi, încearcă să găsești combinații noi.

 

În martie-mai pot fi plantați arbori și flori. Dacă stai la bloc, mergi la țară, la rude ori prieteni, și ajută-i să-și îngrijească grădina ori alătură-te unei asociații care se ocupă de împăduriri.

 

Mergi pe jos la serviciu

Într-un oraș aglomerat, traficul ne dă tuturor mari bătăi de cap. Dacă vrei să nu te mai enervezi de minutele pierdute la semafor și să eviți înghesuiala din autobuz, mergi pe jos la serviciu. Mișcarea te va înviora, iar zâmbetele oamenilor îți vor da o senzație de bună dispoziție. În drumul spre casă poți să redescoperi orașul în timp ce te plimbi și să admiri arhitectura clădirilor.

 

×