x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Menţineţi-vă emoţiile într-un echilibru sănătos!

Menţineţi-vă emoţiile într-un echilibru sănătos!

18 Aug 2012   •   21:00
Menţineţi-vă emoţiile într-un echilibru sănătos!

Stresul emotional si emotiile negative se indreapta spre dumneavoastra sub nenumarate forme si sunt frecvent imprevizibile. Dar aceasta nu inseamna ca nu le puteti anticipa si ca nu va puteti planifica dinainte cum sa le rezolvati.

Imaginati-va, de exemplu, ca sunteti tinuta in loc la serviciu de un coleg dificil sau de o problema neasteptata generata de un superior. In topul provocarilor create de rezolvarea problemelor, veti avea, de asemenea, de-a face cu agitatia data de adrenalina sau de alti hormoni de stres care sunt eliberati atunci cand apar aceste evenimente neasteptate. Inmultiti toate acestea cu numarul ocaziilor dintr-o zi si veti intelege usor de ce atat de multe femei se simt mereu in focul luptei si epuizate.

Nu puteti anticipa toate problemele specifice pe care este posibil sa le intampinati in fiecare zi dar, probabil ca exista cateva puncte emotionale fierbinti in viata dumneavoastra ­ aspecte care va secatuiesc constant de vlaga si va distrug emotiile. Daca pierdeti cateva minute pentru a alcatui un plan pentru a le face fata, va fi mai putin probabil sa fiti luata prin surprindere – si veti reusi sa dejucati problemele in intregime. Indiferent despre ce aspect este vorba, faceti planuri din timp prin identificarea a cel putin trei modalitati alternative de abordare.

Cand va stabiliti optiunile, veti fi cu mult mai aproape de realizarea scopurilor – si va veti simti, de asemenea, mai puternica si mai plina de incredere.

Planificati-va cuvintele. Confruntarea reprezinta o realitate a vietii. Rereori exista o zi in care sa nu fiti nevoita sa ca confruntati cu situatii neplacute: un pachet comandat prin posta care nu a sosit atunci cand trebuia; o prietena care spune intotdeauna ceva nepotrivit; un vecin care asculta muzica prea tare, noaptea. Doar va ganditi ca aceste lucruri va enerveaza si tensiunea incepe sa creasca.

Stabiliti ceea ce veti spune. In felul acesta va fi mai putin probabil sa raspundeti determinata de agitatia de moment (care poate inrautati o situatie) si va veti simti, de asemenea, mai plina de incredere in legatura cu abilitatea dumneavoastra de a face fata.

Puteti determina confruntarea dar, atata timp cat o planificati si aveti mai multe alternative, veti simti intotdeauna ca sunteti la conducere – iar aceasta este o componenta esentiala in cadrul mentinerii emotiilor dumneavoastra intr-un echilibru sanatos.

×