x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Mituri despre MAHMUREALĂ. Ce remedii să nu pui în practică după petrecerile de Sărbători

Mituri despre MAHMUREALĂ. Ce remedii să nu pui în practică după petrecerile de Sărbători

01 Ian 2016   •   20:54
Mituri despre MAHMUREALĂ. Ce remedii să nu pui în practică după petrecerile de Sărbători

După o noapte în care ne-am distrat și am consumat prea mult alcool, simptomele de a doua zi ni se par îngrozitoare și imposibil de suportat. Pentru a scăpa de migrenă și stările de greață, încercăm tot felul de trucuri, fără a ne gândi dacă sunt cu adevărat eficiente.

Am demontat 12 mituri despre mahmureală și remediile care fac mai mult rău decât bine.

MIT: Mahmurelile nu sunt mare lucru
REALITATE: Consumul de alcool în cantități mari are un impact negativ asupra sistemului nervos, conducând la migrene, amețeală și greață, deshidratându-vă. Prețul pe care îl veți plăti în dimineața următoare include o durere de cap, stare generală de oboseală, sensibilitate la nivelul stomacului, pe scurt, un sistem imunitar slăbit.

MIT: Mahmureala nu ține cont de sex
REALITATE: Dacă o femeie și un bărbat vor bea la fel de mult, cel mai probabil, doamna sau domnișoara în cauză va simți mai acut simptomele mahmurelii a doua zi. Explicația științifică: bărbații au un procent de apă mai ridicat în corp și apa ajută la diluarea și eliminarea alcoolului consumat. În cazul femeilor, alcoolul ajunge direct în sânge.

MIT: Doar cei care se îmbată foarte tare suferă de mahmureală
REALITATE: Nu trebuie să bei încât să uiți ce s-a întâmplat pentru a plăti prețul în dimineața următoare. Chiar și două, trei pahare pot cauza anumitor persoane simptomele specifice mahmurelii. O idee ar fi să consumați apă sau o băutură non-alcoolică între fiecare cocktail comandat, spre exemplu. Vă veți menține hidratat și veți reduce cantitatea de alcool consumată.

MIT: Vinul este cea mai blândă opțiune
REALITATE: Vinul roșu conține tanine, compuși cunoscuți pentru durerile de cap pe care le cauzează. Whiskey-ul, spre exemplu, cauzează mahmureli și mai severe. Dacă vreți să evitați stările de rău, cele mai bune alegeri sunt berea, vodka sau ginul.

MIT: Cocktailurile cu băuturi light/ fără zahar sunt mai sigure
REALITATE: Băuturile dietetice sunt nesănătoase, dar pentru cei care numără caloriile pot fi o alegere. Dacă vreți să evitați mahmureala, alegeți cocktail-urile cu sucuri de fructe sau consumați fructe. Zahărul va diminua efectele mahmurelii.

MIT: Tărie înainte de bere
REALITATE: Ceea ce contează cu adevărat este cantitatea de alcool pe care o consumați. Paharele în care se servesc în mod obișnuit băuturile fac ca indiferent ce ați comanda să serviți aceeași cantitate de alcool (spre exemplu, un pahar de vin de 150 ml conține la fel de mult alcool ca un shot de tequila).

MIT: Consumați o porție de paste înainte de culcare
REALITATE: Afirmația este de două ori greșită. În primul rând, a mânca înainte de culcare este chiar dăunător. Mâncarea ar trebui să fie în stomac înainte de petrecere pentru a avea un impact. În al doilea rând, nu carbohidrații, ci grăsimile pot încetini absorbția alcoolului. Prin urmare, ați putea servi o friptură sau o pizza înainte de primul pahar de whisky și ați putea scăpa de mahmureală. Înainte de culcare beți un pahar de apă pentru a evita deshidratarea.

MIT: Analgezice înainte de culcare
REALITATE: Să luați o pastilă înainte de a adormi nu este o idee bună, nu va avea niciun efect dimineața următoare. Administrați analgezicul la trezire. Nu luați niciodată paracetamol, pentru că interferând cu alcoolul este nociv pentru ficat.

MIT: Alcoolul îmbunătățește calitatea somnului
REALITATE: Lucrurile stau exact invers, alcoolul vă face să dormiți prost, pentru că nu petreceți la fel de mult timp în ciclurile de somn REM. Dacă beți foarte mult, mahmureala ar putea să apară în ultima parte a nopții și vă va fi imposibil să adormiți.

MIT: „Cui pe cui se scoate”
REALITATE: Să beți în continuare înseamnă pur și simplu să „reprogramați” mahmureala pe mai târziu. Dacă serviți o vodka cu suc de portocale în loc de mic-dejun, vă veți confrunta cu grețuri și migrene seara.

MIT: Cafeaua este remediul ideal
REALITATE: Foarte multă cafea nu face decât să deshidrateze organismul și să înrăutățească simptomele. După o beție, cel mai bine ar fi să consumați apă sau băuturi pentru sportivi pentru a vă hidrata și a înlocui electroliții pierduți.

MIT: Remediile naturiste sunt de ajutor
REALITATE: Cercetătorii britanicii au realizat mai multe studii în acest sens și au demonstrat că niciun remediu de acest fel nu a funcționat. Singurul „tratament” pentru mahmureală s-a dovedit a fi timpul, nu extractul de cactus sau de anghinare.
 

×