x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Noi descoperiri despre anticorpii la COVID-19. În ce condiții se dezvoltă aceștia

Noi descoperiri despre anticorpii la COVID-19. În ce condiții se dezvoltă aceștia

01 Dec 2021   •   16:53
Noi descoperiri despre anticorpii la COVID-19. În ce condiții se dezvoltă aceștia

Anticorpii generați de infecția cu virusul SARS-CoV-2 au înregistrat un nivel mai ridicat dacă bolnavii aveau și alte probleme, precum cele respiratorii, cardiace sau digestive, arată un studiul al Universității de Medicină din Graz, Austria, scrie EFE.

Au fost analizate 326 de persoane testate pozitiv cu COVID-19 în perioada februarie 2020-ianuarie 2021, fără a fi însă internate. Cele care prezentau cel puțin un simptom specific, respectiv febră, tuse, dificultăţi de respiraţie, pierderea gustului, mirosului, au dezvoltat un nivel de anticorpi mai ridicat decât cei care asimptomatice.

Astfel, nivelul de anticorpi s-a menținut stabil timp de circa 8 luni iar persoanele care aveau și alte boli au dezvoltat mai mulți anticorpi. 

"Persoanele cu boli ale sistemului cardiovascular, respirator, gastro-intestinal, tiroidian, sistemului nervos şi presiunii arteriale au avut un nivel mai ridicat de anticorpi decât cei care nu sufereau de boli preexistente" , explică Chiari Banfi, co-autoare a studiului.

Totodată, 75% dintre participanții la cercetare au prezentat simptome și la 38 de zile de la infectare, precum oboseală 41%, pierderea gustului 23,6%, dureri de cap 23,3% , lipsa mirosului 19,9%.


 

×
Subiecte în articol: COVID anticorpi