x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Noul an şcolar pentru copiii cu cancer

Noul an şcolar pentru copiii cu cancer

de Magda Marincovici    |    15 Sep 2013   •   19:25

76 de copii bolnavi de cu diverse forme de cancer şi leucemie din judeţele Braşov, Covasna şi Harghita încep noul an şcolar. Aceşti copii sunt de mai multe ori loviţi de soartă. 

Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei Bolnavilor de Cancer (ABC) ne explică.” În nici unul din spitalele/secţiile de oncologie/ hematologie din aceste judeţe nu există posibilitatea de tratare a acestor copii. Ei sunt nevoiţi să se deplaseze periodic la unul din centrele din ţară unde pot fi trataţi. Majoritatea mamelor acestor copii au renunţat la locul de muncă pentru a-i însoţi şi a-i supraveghea în unităţile spitaliceşti unde pot beneficia de tratament, cât şi în perioada post-tratament, devenind îngrijitori permanenţi. Mulţi dintre aceşti copii sunt din familii cu părinţi şomeri, cu venituri foarte mici”.
În toate aceste familii (36 – Braşov, 23 – Covasna, 17 Harghita) care au mari greutăţi sociale, mai ales de ordin financiar, există tendinţa de abandon şcolar pentru copilul diagnosticat cu cancer/leucemie, avertizează Cezar Irimia, preşedintele ABC.

Pentru ca aceşti copii să fie azi în bănci şi să aibă tot ce le este necesar pentru începutul unui nou an şcolar, Asociaţia Bolnvailor de Cancer a organizat şi de această dată acţiuni de sprijinire cu rechizite, ghiozdane şi cu mici surprize oferite de câteva companii farmaceutice.


×