x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Nu se mai fac internări la chirurgia generala de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Nu se mai fac internări la chirurgia generala de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

22 Mar 2011   •   17:38
Nu se mai fac internări la chirurgia generala de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

157630-sub.jpegLa departamentul de chirurgie generală al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucuresti au fost oprite internările pentru bolnavii cronici, a anunţat managerul Cătălin Cârstoiu. Măsura a fost luată după ce o pacientă a murit din cauza unei enterocolite cu germeni rezistenţi. Acesta nu este singurul caz, de la începutul anului şi până în prezent fiind înregistrate 13 cazuri de enterocolite cu germeni diferiti.

"Decesul pacientei a impus luarea unor masuri epidemiologice. Am cerut Direcţiei de Sănătate Publică să analizeze dacă este vorba de o infecţie intraspitalicească sau pacienta a venit cu ea din afară. După finalizarea dezinsecţiei la chirurgie generală vom continua la secţiile de oftalmologie şi ginecologie", a spus managerul.

În secţia de chirurgie se vor mai interna doar cazuri care reprezintă urgenţe, iar bolnavii cronici, care în prezent se află sub tratament în cadrul secţiei, vor fi externaţi pe măsură ce starea lor va permite acest lucru.

 

 

 

×
Subiecte în articol: spitalul universitar