x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate O mamă cere ajutorul pentru copiii săi bolnavi

O mamă cere ajutorul pentru copiii săi bolnavi

29 Ian 2010   •   00:00

Nicuşor şi Elenuş, doi fraţi gemeni, au aproape 7 ani, dar nu se pot mişca mai bine decât nişte copii care au împlinit 11 luni.



Băiatului, medicii i-au pus diagnosticul de "tetrapareză spastică"; fetiţa suferă de "parapareză spastică". Ei locuiesc, împreună cu mama lor, în satul Buda-Crăciuneşti din comuna Cislău, judeţul Buzău. Mai întâi, i-a dus pe cei mici la spitalul din Urlaţi, unde li s-a dat calciu, dar asta nu i-a ajutat prea mult. Au ajuns la Ploieşti, la neuropsihiatrie; aici li s-a pus diagnosticul, apoi li s-a dat tratament şi li s-a indicat să meargă la recuperare. "Am mers la Gura Ocniţei pentru kinetoterapie şi fizioterapie; la două săptămâni după ce am ieşit din spital, fata a început să se rostogolească. Acum, băiatul merge în patru labe, iar fata încearcă să meargă în genunchi", povesteşte mama. Copiii suferă şi de o sub-luxaţie la şolduri, din cauza spasticităţii. În urma tratamentului, au început să vorbească: "Dă-mi jucăria!", "Vreau la grădiniţă", "Vreau la desene", îi cer Nicuşor şi Elenuş mamei lor sau Mariei, sora lor care e în clasa a VI-a.

Gemenii merg la grădiniţă doar când sunt în spital, pentru că în sat grădiniţa este departe. În 2007 a divorţat, iar fostul soţ, în afară de pensia alimentară care se ridică la un total de 1.650 de lei, nu face nimic pentru cei trei copii. Elena şi Nicolae au fost programaţi la 17 februarie, la o clinică din Chişinău, pentru o intervenţie chirurgicală prin metoda "miofibrotomie subcutanată pe etape după metoda profesorului Ulzibat". Fiecare dintre operaţii costă 1.850 de euro. La aceste costuri se adaugă cele de transport, paşapoarte şi cazare, iar suma totală necesară Niculinei pentru a-şi duce copiii la Chişinău ajunge la aproximativ 4.500 de euro. Familia Niculinei trăieşte din 1.100 de lei lunar, bani care nu-i sunt de ajuns pentru a-şi împlini speranţa de a duce gemenii la operaţie.

Cine doreşte să îi ajute pe Nicuşor şi pe Elenuş să facă operaţia poate depune bani în conturile deschise pe numele Mândricel Niculina la sucursala Buzău a Băncii Transilvania:

Lei: RO77BTRL01001201S04088XX.
Valută: RO52BTRL01004201S04088XX

×
Subiecte în articol: pagina de suflete