x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Obrazul subtire cu gheata se tine

Obrazul subtire cu gheata se tine

00 0000   •   00:00

O femeie ar face orice sa se trezeasca dimineata fara cearcane sau pleoape umflate, iar seara, dupa o zi de munca, semnele oboselii sa nu se vada pe fata ei. Gheata este un truc simplu pentru a va bucura de ochi fara cearcane si ten stralucitor.  

Pielea din jurul ochilor este mai sensibila. In aceasta zona sunt foarte putine glande sebacee, pielea este mai uscata si predispusa la aparitia ridurilor. De aceea, zona din jurul ochilor are nevoie de o atentie speciala. Gheata si compresele reci au efect tonifiant, stimuleaza circulatia sangvina la nivelul fetei. In acelasi timp, aplicarea locala de gheata estompeaza inflamatiile.  

Masarea fetei cu un cub de gheata sau cu gheata pisata contribuie la netezirea ridurilor de mimica si la inchiderea porilor. Cu o conditie insa, aceasta procedura trebuie repetata zilnic. Chiar daca nu avem cum sa schimbam structura pielii, cu putina grija putem preveni deshidratarea, ridurile si alte semne de imbatranire a pielii.  

Din apa plata sau infuzii de plante Poate fi folosita atat gheata din apa plata, cat si cea din infuzii de plante. Bineinteles ca aceasta din urma este mai eficienta, pentru ca pastreaza si principiile active ale plantelor. Infuziile din flori de musetel, menta, sunatoare, salvie sau flori de tei pot fi folosite indiferent de tipul de ten. Si ceaiul negru are influenta benefica asupra tenului daca este folosit in fiecare zi.  

Pentru a pregati infuzia se pune o lingura de planta la un pahar cu apa fierbinte, se lasa 30 de minute la infuzat, apoi se toarna in forma pentru gheata si se lasa la frigider. Gheata astfel pregatita poate fi pastrata o saptamana. Compresele cu gheata din ceai verde se numara printre cele mai eficiente metode de estompare a cearcanelor. Ceaiul verde contine catehine, substante cu efect puternic antioxidant, care reduc cearcanele si previn aparitia ridurilor. Dupa trei-cinci minute, compresele se inlatura si se spala tenul cu o infuzie din plante.  

PLANTE. Pentru tenul uscat, gheata trebuie pregatita din infuzie obtinuta din plante cu proprietati hidratante: papadie, flori de tei, nalba. Roinita, patlagina, coada-soricelului sunt potrivite pentru tenul mixt. Persoanelor cu ten gras le sunt recomandate plantele cu proprietati astringente – brusturele, salvia, cimbrul, galbenelele – care favorizeaza inchiderea porilor. In infuzie putem sa mai adaugam putin suc de castravete sau cateva picaturi de suc de lamaie. "Sucul de castravete curata, hidrateaza si calmeaza iritatiile tenului", arata dr. Cristina Pavel, medic specialist medicina de familie, cu competente in apifitoterapie si homeopatie.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul gheaţă