CHIRURGIE ESTETICA
Pe masura ce timpul trece, pleoapele noastre sufera modificari ireversibile. Din cauza pungilor de sub ochi si a pleoapelor umflate, chipul nostru pare mai obosit, mai posomorat si mai imbatranit.
Numerosi factori precum varsta, stresul, ereditatea, razele ultraviolete, frigul accelereaza aceste schimbari. Din fericire, chirurgia pentru corectarea pleoapelor (blefaroplastia) a facut progrese considerabile in ultimii ani.
Precizie de milimetri
Prin operatii necesitand o mare abilitate si finete in miscari se corecteaza din punct de vedere estetic pungile de sub ochi si excesul de piele aparut la nivelul pleoapelor prin scaderea cantitatii si calitatii colagenului. Interventiile chirurgicale sunt diferite pentru pleoapele inferioare, respectiv superioare. Insa ambele se pot face in acelasi timp operator si sub anestezie locala. In general, operatia dureaza una-doua ore. "Tehnica chirurgicala in cazul pleoapelor superioare presupune excizarea unei suprafete eliptice de piele, dupa care se sutureaza marginile rezultate. Cicatricea formata se afla in pliul interior al pleoapei, astfel incat este practic invizibila. La pleoapa inferioara, incizia se face la un milimetru sub linia genelor si se continua la comisura laterala a ochilor intr-un rid fiziologic. Apoi se diseca pielea pana la marginea inferioara a orbitei, fiind necesara excizarea (eliminarea) grasimii din jurul globului ocular. Deseori, aceasta grasime retine apa si astfel se formeaza pungile sub ochi. Cicatricea postoperatorie este mascata de genele inferioare si nu afecteaza aspectul estetic al fetei", explica dr. Radu Voicu, medic primar chirurgie plastica in cadrul Spitalului Universitar CF 2. Imediat dupa operatie este recomandata aplicarea de comprese reci pe ochi pentru limitarea efectelor de tumefiere a pleoapelor. Firele de sutura se pot scoate dupa aproximativ 5-7 zile. Pana la vindecarea plagii se va evita machiajul, iar timp de sase luni este indicata protejarea ochilor de razele soarelui.
Citește pe Antena3.ro
|
INDICATII. Blefaroplastia este indicata dupa varsta de 40-50 de ani, in momentul cand elasticitatea scazuta a pielii determina modificari inestetice la nivelul fetei. Peste 90% dintre persoanele care apeleaza la interventii de acest gen sunt femei. De obicei, femeile doresc sa-si corecteze ori pleoapele superioare, ori pe cele inferioare. Mai rar insa, se solicita si efectuarea ambelor interventii. Dar cel mai frecvent sunt corectate pleoapele inferioare, pentru ca pungile de sub ochi sunt foarte vizibile.
|