x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Pagina de suflete - Sansa unica pentru Alex!

Pagina de suflete - Sansa unica pentru Alex!

de Carmen Preotesoiu    |    06 Ian 2007   •   00:00
Pagina de suflete - Sansa unica pentru Alex!

La aproape 2 ani, Alex nu poate sa-si tina capul, nu sta in picioare, nu poate sa mestece si nici sa vorbeasca.

Operatia este programata pentru 12 martie 2007
La nastere, mai bine de un sfert de ora, creierul copilului nu a mai fost oxigenat. A fost diagnosticat cu tetrapareza spastica. Pentru a se vindeca, baietelul are nevoie de un transplant care poate fi realizat numai in China.
Operatia este programata pentru 12 martie 2007
La aproape 2 ani, Alex nu poate sa-si tina capul, nu sta in picioare, nu poate sa mestece si nici sa vorbeasca. La nastere, mai bine de un sfert de ora, creierul copilului nu a mai fost oxigenat. A fost diagnosticat cu tetrapareza spastica. Pentru a se vindeca, baietelul are nevoie de un transplant care poate fi realizat numai in China.

Veronica si Gabriel s-au rugat indelung lui Dumnezeu sa le daruiasca un copil si, astfel, iubirea lor sa fie mai puternica, familia mai unita. Minunea s-a intamplat si, vreme de noua luni, femeia n-a cunoscut tristetea si nici grijile de zi cu zi nu-i mai pareau asa de mari.

"ABANDONATI COPILUL!". Sperantele i s-au naruit insa la nastere. Pe masa de operatie a simtit ca bebelusul ei avea sa aiba de suferit. I se spusese la ultima ecografie ca cel mic este pozitionat cu capul in sus si cu picioarele in jos. "In astfel de situatii se face cezariana, mai ales daca mama e mica in bazin, asa cum sunt eu, iar copilul este destul de mare. Daca nasteam prin cezariana, copilul n-ar fi fost acum bolnav", spune femeia si-i dau lacrimile. S-a saturat sa i se spuna "asa a fost sa fie", iar cuvintele doctorului, dupa nastere, "te pot sprijini daca vrei sa lasi copilul", au ingrozit-o de-a binelea. In sufletul sau de mama multe revolte s-au starnit. Primul impuls a fost sa-l dea in judecata pe doctor. "Aveam dureri cumplite. Copilului i-au iesit doar picioarele. Doctorii imi ziceau ba sa imping, ba sa stau. Simteam ca o sa murim. Pana la urma, medicii au bagat picioarele copilului inapoi si au zis pe un ton alarmat, care m-a ingrozit: «Sa o pregatim pentru cezariana!». Cordonul ombilical se strangulase intre picioruse. S-a produs Hipoxia, iar creierul lui nu a fost oxigenat cam 15 minute, vreme in care medicii isi cautau ustensilele pentru operatie", povesteste mama secvente parca dintr-un film de groaza.

APROAPE INERT. O saptamana, baietelul a fost in coma. La terapie intensiva. Il tinea in viata un tubusor conectat la un aparat. In fata geamului incaperii in care fiul sau zacea inconstient, mama inalta rugi fierbinti catre Dumnezeu. Doar in El mai avea incredere. Si Dumnezeu i-a aratat iar bunatate si mila. Copilul si-a revenit din coma. Dar nici acum, dupa aproape un an si jumatate de mers, luna de luna, la kinetoterapie, copilul nu poate sa-si tina capul, nu merge, nu sta in fund, nu vorbeste, nu are echilibru. "Nu poate sa mestece, si tot ce mananca este pasat. Pentru ca nu poate sa mearga, piciorusele sunt mult prea subtiri si muschii incep sa se atrofieze", explica mama efectele bolii. Luni de zile au mers din clinica in clinica, intreband medicii de peste tot cum ar putea sa-l ajute pe micutul Alexandru. Au primit in schimb raspunsuri nedemne de un medic. Vorbe care topeau sperantele lor, tulburandu-le sufletele. Nu s-au lasat. Cum ar fi putut? Numai cand vedeau ochii lui Alex inecati in lacrimi sau zambetul luminos in zilele lui linistite, Veronica si Gabriel isi spuneau unul celuilalt, ca pe o promisiune facuta copilului lor, ingerilor si lui Dumnezeu: "O sa facem orice ca sa ne salvam copilul!". Au inceput sa intre pe internet zi si noapte. Lavinia Milosovici, renumita gimnasta care a trecut cu fetita ei prin acelasi zbucium, i-a incurajat. Asa au aflat de clinica din China, singura care ar putea sa faca din copilul lor unul sanatos. "A fost diagnosticat cu tetrapareza spastica. Tratament nu exista, recuperarea nu are nici cel mai mic efect. Salvarea lui ar fi transplantul de celule OEC (olfactory ensheating cell)", ne explica mama lui Alex.

RUGA CATRE OAMENI. De nenumarate ori, sotii Mirea au trimis cereri peste cereri la clinica din China, adeverinte medicale care sa ateste problemele medicale ale copilului. Dupa sase luni, clinica din stainatate le-a trimis un mail: "Sunteti programati pentru operatie pe 12 martie 2007". "Simteam ca plutesc. Visul nostru parca prindea contur. Am cazut in genunchi si i-am multumit lui Dumnezeu", spune mama cu voce tremuranda. Stiau ca transplantul de celule costa 20.000 de dolari. Parintii insa strang de la luna la luna fiecare banut pentru a putea merge la recuperare si a-i. Au reusit, ajutati de parinti si de prieteni, sa adune doar 4.000 de dolari. "Viata noastra se imparte intre casa si spital, iar fiecare zi care trece pentru el inseamna suferinta. Tot ce ne dorim pentru copilul nostru este sa aiba sansa de a se bucura de viata."

DONATII
Pentru toti cei care il pot ajuta pe Alex, baietelul de 1 an si 10 luni, la BCR, sucursala Crangasi, s-a deschis un cont pe numele Mirea Gabriel in:
  • USD-RO13RNCB0066004672 270003;
  • EUR-RO40RNCB00660046722 70002;
  • ROL-RO67RNCB0066 004672270001
  • ×
    Subiecte în articol: mama pagina de suflete copilul