x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Pfizer solicită autorizarea în Japonia a vaccinului anti COVID-19

Pfizer solicită autorizarea în Japonia a vaccinului anti COVID-19

18 Dec 2020   •   09:12
Pfizer solicită autorizarea în Japonia a vaccinului anti COVID-19

Compania americană de produse farmaceutice Pfizer a cerut aprobarea autorităților japoneze pentru vaccinul anti COVID-19 dezvoltat înpreună cu producătorul german BioNTech, transmite EFE. Este prima societate farma care vrea să distribuie tratamentul în această țară. 

În cazul în care acesta va fi aprobat, vaccinarea va începe în martie 2021 în Japonia.

Printre actele necesare primirii autorizației, se află rezultatele testelor clinice și desfășoară un studiu la nivel național pentru evaluarea siguranței, toleranței și imunității oferite de vaccin.

"Se aşteaptă ca datele principale să fie obţinute în februarie anul viitor, iar rezultate se vor finaliza şi vor fi trimise imediat ce vor fi definitivae", transmite Pfizer.

Guvernul de la Tokyo a încheiat un acord, în valoare de 126 de milioane de dolari, cu societatea americană pentru cumpărarea de 120 de milioane de doze de vaccin, necesar pentru 60 de milioane de oameni, ceea ce reprezintă jumătate din populația acestei țări.

Japonia a încheiat înțelegeri pentru achiziționarea de vaccinuri anti COVID-19 și cu compania britanică AstraZeneca și cea mericană Moderna. 

Parlamentul a votat o lege prin care este garantată vaccinarea gratuită pentru rezidenți, iar statul acoperă costurile medicale, compensațiile și pensiile, dacă vor fi efecte secundare dăunătoare.

Marea Britanie și Statele Unite au început vaccinările cu produsul realizat de Pfizer/BioNTech. Acesta a avut însă reacții aleregice asupra mai multor persoane. Totodată, acesta a fost realizat în mai puțin de un an, acest fapt provocând îngrijorări cu privire la siguranță.

Cel mai scurt program de dezvoltare a unui vaccin a fost cel împotriva oreionului, care a fost gata în 4 ani, fiind autorizat în 1967.
 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID pfizer biontech