x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Rețetă pentru sezonul rece: supa mai puternică decât orice antibiotic

Rețetă pentru sezonul rece: supa mai puternică decât orice antibiotic

12 Dec 2015   •   10:43
Rețetă pentru sezonul rece: supa mai puternică decât orice antibiotic

Cine s-ar fi gândit că o simplă supă poate fi nu doar foarte gustoasă, ci și un remediu eficient pentru răceli, gripe și infecții? Cele trei ingrediente principale folosite în prepararea acestui „tratament” delicios sunt ceapa roșie, usturoiul și cimbrul.

Potrivit HealthyFoodHouse.com, un studiu recent desfășurat la Universitatea din Washington a relevat că usturoiul este de 100 de ori mai puternic decât antibioticele convenționale. De fapt, toate cele trei ingrediente au proprietăți curative, întăresc sistemul imunitar și țin la distanță bolile specifice sezonului rece.


Ingrediente:

  • două cepe mari, tocate mărunt
  • 50 căței de usturoi, curățați
  • o linguriță de cimbru proaspăt tocat
  • o ceașcă de smântână grasă
  • ierburi aromatice după gust: pătrunjel, dafin
  • două linguri ulei de măsline
  • șase cești (250 ml) de supă limpede de pui, ca bază
  • trei cești de crutoane


  • Preparare:

    Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tăiați și curățați usturoiul, asezonați-l cu ulei de măsline și după ce l-ați învelit în folie de aluminiu, coaceți pentru 90 de mine. Lăsați-l să se răcească.

    Porniți aragazul la mediu și într-un recipient adăugați două linguri de ulei de măsline și unt. Căliți ceapa timp de 10 minute. Adăugați usturoiul copt, adăugați supa de pui, cimbrul și celelalte ierburi aromatice.
    Reduceți temperatura, adăugați crutoanele și lăsați pe foc timp de 5 minute, până când se înmoaie. Turnați supa în blender și mixați până când obțineți un lichid dens, cu textură omogenă. Puteți adăuga sare sau smântână după gust, pentru a îmbunătăți aroma. 

    ×