Cine s-ar fi gândit că o simplă supă poate fi nu doar foarte gustoasă, ci și un remediu eficient pentru răceli, gripe și infecții? Cele trei ingrediente principale folosite în prepararea acestui „tratament” delicios sunt ceapa roșie, usturoiul și cimbrul.
Potrivit HealthyFoodHouse.com, un studiu recent desfășurat la Universitatea din Washington a relevat că usturoiul este de 100 de ori mai puternic decât antibioticele convenționale. De fapt, toate cele trei ingrediente au proprietăți curative, întăresc sistemul imunitar și țin la distanță bolile specifice sezonului rece.
Ingrediente:
Preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tăiați și curățați usturoiul, asezonați-l cu ulei de măsline și după ce l-ați învelit în folie de aluminiu, coaceți pentru 90 de mine. Lăsați-l să se răcească.
Porniți aragazul la mediu și într-un recipient adăugați două linguri de ulei de măsline și unt. Căliți ceapa timp de 10 minute. Adăugați usturoiul copt, adăugați supa de pui, cimbrul și celelalte ierburi aromatice.
Reduceți temperatura, adăugați crutoanele și lăsați pe foc timp de 5 minute, până când se înmoaie. Turnați supa în blender și mixați până când obțineți un lichid dens, cu textură omogenă. Puteți adăuga sare sau smântână după gust, pentru a îmbunătăți aroma.
Citește pe Antena3.ro