x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Factura europenilor pentru BOLILE CARDIOVASCULARE: peste 120 MILIARDE de EURO

Factura europenilor pentru BOLILE CARDIOVASCULARE: peste 120 MILIARDE de EURO

29 Aug 2014   •   16:27
Factura europenilor pentru BOLILE CARDIOVASCULARE: peste 120 MILIARDE de EURO

Costurile economice ale bolilor cardiovasculare în Europa ar urma să crească până la 162 de miliarde de dolari pe an în 2020, arată un nou studiu publicat joi de Centre for Economics and Business Research (CEBR).
Potrivit CEBR, costul bolilor cardiovasculare în primele şase economii europene (Germania, Franţa, Italia, Spania, Suedia şi Marea Britanie) vor creşte de la 102,1 miliarde de euro în 2014 la 122,6 miliarde de euro (161,7 miliarde de dolari) în 2020.

Bolile de inimă bat cancerele. Afecţiunile cardiace ucid patru milioane de europeni în fiecare an

Cea mai mare parte a poverii economice, aproximativ 130,2 miliarde de dolari, va rezulta din costurile directe pentru sistemul de sănătate provenite de pe urma bolilor cardiovasculare, printre care se numără cardiopatie coronariană, insuficienţă cardiacă, cardiopatie congenitală şi accident vascular cerebral. La acestea se vor adăuga costuri indirecte, în valoare de 31,5 miliarde de dolari în cele şase ţări, provenite de pe urma pierderilor de productivitate ca urmare a deceselor premature şi a costului morbidităţii.

'Povara financiară a bolilor cardiovasculare şi a impactului uman asupra indivizilor şi familiilor lor va creşte numai dacă nu vom rezolva această problemă. Acest lucru presupune o abordare coordonată între industria farmaceutică, mediul academic, sisteme de sănătate şi guverne' a declarat Tom Keith-Roach, vicepreşedinte pentru Europa de Est la AstraZeneca.

Germania, ţara cu cea mai mare populaţie din Uniunea Europeană, ar urma să suporte cele mai mari costuri de pe urma bolilor cardiovasculare, cu un impact economic estimat la un total de 54,5 miliarde de dolari în 2020.

Există numeroşi factori de risc asociaţi cu bolile cardiovasculare precum inactivitate fizică, obezitate şi diabet. CEBR estimează că bolile cardiovasculare vor provoca decesul a peste 1,2 milioane de persoane în 2020, în creştere faţă de 1,1 milioane în acest an. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: boli cardiovasculare