x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Sfaturi medicale pentru vremea caniculară

Sfaturi medicale pentru vremea caniculară

06 Aug 2012   •   19:29

Conform Ministerului Sanatatii, intr-o singura zi, peste 90 persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate, iar 6.534 au solicitat serviciile de ambulanta.

Datele arata o usoara crestere fata de perioadele cu temperaturi normale. Nu au fost inregistrate decese datorate caniculei.

Pentru prevenirea incidentelor, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11:00 si 18.00.

In perioadele de canicula este recomandat consumul zinic de lichide (intre 1,5 – 2 litri de lichide), fara a astepta sa apara senzatia de sete. Este necesar un pahar de apa la fiecare 15 – 20 de minute.

Medicii ne sfatuiesc sa mancam cat mai multe fructe si legume proaspete (pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii) deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. O doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa.

Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii, cafea, ceai, cola, sucuri racoritoare carbogazoase deoarece acestea sunt diuretice.

Este bine sa facem dusuri caldute, fara a ne sterge, iar daca avem aer conditionat, aparatul trebuie reglat astfel incat temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambientala.

×