x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Simptomele tulpinii Omicron. Manifestări comune ale infecției cu noua variantă de COVID-19

Simptomele tulpinii Omicron. Manifestări comune ale infecției cu noua variantă de COVID-19

18 Dec 2021   •   15:33
Simptomele tulpinii Omicron. Manifestări comune ale infecției cu noua variantă de COVID-19

Expertul britanic în sănătate, Sir John Bell, a declarat că datele preliminare ale unui studiu sugerează că tulpina Omicron de COVID-19 se comportă diferit în comparaţie cu cele anterioare. Persoanele infectate au un simptom comun, la începutul bolii, și anume durerea în gât.

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume fac studii pentru a înţelege simptomele Omicron, considerat foarte rezistent la vaccinurile existente. Până în prezent, rezultatele au arătat că această nouă tulpină provoacă simptome COVID-19 mai puţin severe.

„Simptomele pe care le au oamenii din cauza acestui virus particular sunt diferite faţă de variantele anterioare", a declarat Sir John Bell, adăugând că nasul înfundat, durerile în gât, mialgia şi scaunele moi sunt simptomele la care trebuie să fim atenţi.

Și directorul executiv al companiei Discovery Health, cu sediul în Africa de Sud, a declarat recent că medicii au observat simptome diferte în rândul persoanelor testate pozitiv.

Cel mai frecvent semn timpuriu este disconfortul în gât, a declarat dr. Ryan Noach, urmat de congestie nazală, tuse uscată şi mialgie, care se manifestă prin dureri lombare.

 

 

×
Subiecte în articol: COVID omicron