x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Stăpâniţi-vă amintirile vechi

Stăpâniţi-vă amintirile vechi

15 Sep 2012   •   21:00
Stăpâniţi-vă amintirile vechi

Sentimentele negative legate de sex sunt provocate frecvent de experiente anterioare. In cazul anumitor femei, este vorba de abuz sexual; pentru altele, poate fi vorba de inceperea activitatii sexuale inainte de a fi pregatita pentru ea. Ca urmare, ele considera sexul mai mult un serviciu decat o cale spre autoimplinire.

O cale de a depasi aceste sentimente este de a permite partenerului dumneavoastra ca doriti mai mult control in dormitor.


Mentineti-va corpul sanatos. Este mai degraba o coincidenta faptul ca sintagma "Nu, in seara asta ma doare capul' a devenit cliseul universal pentru evitarea sexului. Daca nu va simtiti bine din punct de vedere fizic, nu veti dori sa faceti sex. Cum va mentineti sau ameliorati "forma fizica pentru sex?' Prin realizarea lucrurilor care promoveaza starea de sanatate in general.

Adoptati o dieta sanatoasa. In afara de prevenirea bolilor si ameliorarea nivelului de energie, o dieta bogata in nutrienti esentiali si saraca in grasimi, va va face sa va simtiti mai bine – si poate mai sexy.

Mentineti-va activa din punct de vedere fizic. Exercitiul fizic regulat va ameliora stresul, va creste dispozitia si va va ajuta sa va simtiti extraordinar in ceea ce priveste corpul dumneavoastra. Cand cercetatorii au evaluat femei cu varsta de minumum 50 de ani, au descoperit ca cele cu cea mai buna forma fizica erau de asemenea si cele care se bucurau mai frecvent de intimitate.

Protejati-va. Nimic nu scade pasiunea mai repede decat gandul la bolile cu transmisie sexuala. Cea mai buna alegere: folositi intotdeauna un prezervativ din latex, chiar daca utilizati sau nu alte metode de contraceptie. Sigur ca, daca sunteti implicata intr-o relatie pe termen lung, prezervativele probabil ca nu sunt necesare decat daca doriti sa le folosit pentru contraceptie sau daca unul dintre parteneri sufera deja de o afectiune cronica, cum ar fi herpesul, care se transmite prin contact sexual.

×