x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Studiu: Ce mănâncă românii când ies în oraş?.

Studiu: Ce mănâncă românii când ies în oraş?.

de Daniel Ionaşcu    |    09 Iun 2011   •   15:39
Studiu: Ce mănâncă românii când ies în oraş?.

Romania a ajuns tara fast-food. Barbatii baga in ei saorme, femeile cauta salate. In Dobrogea se cauta mancarea chinezeasca. Asa arata in esenta rezultatele unui studiu de specialitate.

Un roman din trei din mediul urban ia masa in oras cel putin o data la 2-3 luni. In mod surprinzator, cei din orasele de provincie mai mari de 200.000 de locuitori platesc dublu fata de cei din Bucuresti, potrivit unui studiu realizat de Unilever Food Solutions.

Daca in provincie se cheltuie cam 40 de lei pentru o masa la restaurante mixte, in Capitala au cautare cantinele, fast-food-urile sI saormeriile, iar o masa costa intre 15 si 20 de lei. Jumatate din cei care iau masa in oras prefera seara, iar 40% au declarat ca in ultimele trei iesiri in oras au servit masa in fast-food-uri si pizzerii, unde au comandat preparate din carne (36% dintre ei), pizza (32%) si ciorbe acre (13%).

In ceea ce priveste frecventa cu care romanii mananca in oras, 24% iau masa de 2-3 ori pe saptamana, 42% - o data la 2-3 saptamani sii 34% - cel mult o data pe luna.
Potrivit studiului, barbatii ies mai des in oras decat femeile, 66% fata de 34% in categoria consumatorilor care merge de cel putin 2-3 ori pe saptamana.
Cel mai adesea ei mananca la saormerii si cantine si prefera ciorbele acre si carnea de porc, pe cand femeile mananca mai degraba salate si deserturi, in special clatite. Ca preferinte avem pastele, salata bulgareasca, briosele, prajiturile si salata de fructe.

In functie de regiune, in sudul Romaniei, Banat si Transilvania sunt pizza, fripturile, sandvisurile, shaorma, in Dobrogea se cauta mancarea chinezeasca, in Moldova ciorbele acre in vreme ce oltenii si maramuresenii prefera mancaruri mixte.

Tinerii intre 18 si 24 de ani aleg adesea mancare fast-food (pizza, saorma si burgeri), cei intre 25-34 de ani prefera snacks-urile si garniturile cu cartofi, iar romanii de peste 35 de ani prefera mancarea traditionala: ciorbele acre, supele, snitel si aripioare de pui, plus deserturi.

×
Subiecte în articol: pizza restaurant saorma fast-food salate