x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Exercițiile simple care pot remedia problema trosnitului maxilarului

Exercițiile simple care pot remedia problema trosnitului maxilarului

de Redacția Jurnalul    |    23 Iul 2024   •   08:40
Exercițiile simple care pot remedia problema trosnitului maxilarului
Sursa foto: Unsplash.com

Trosnitul maxilarului este o problemă dureroasă și deranjantă pentru multe persoane. Cristina Oboroc, specialist în face fitness, a explicat în cadrul emisiunii IThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, cauzele acestei afecțiuni și metodele de tratament.

Cauzele trosnitului maxilarului

Potrivit Cristinei Oboroc, trosnitul maxilarului este cauzat de deviația articulației temporo-mandibulare, implicând mușchiul maseter. Această problemă apare adesea în momentul deschiderii gurii, când mișcarea deviază într-o parte. Oboroc menționează că această afecțiune poate fi legată de bruxism sau de scrâșnirea dinților.

Soluții simple și eficiente

Pentru a remedia problema, Oboroc recomandă exerciții simple pentru zona gâtului și pentru deschiderea și închiderea gurii. Ea subliniază importanța corectării posturii corpului, începând de la talpă, pentru a evita accentuarea asimetriilor care pot afecta articulația temporo-mandibulară.

Poziția corectă a limbii

Un alt aspect esențial menționat de Oboroc este poziția limbii în gură. Ea sugerează o tehnică simplă: limba trebuie să fie lipită de cerul gurii, similar poziției când se pronunță litera "N". Această metodă poate corecta forma feței și poziționarea articulației temporo-mandibulare fără alte exerciții sau schimbări în poziția corpului. Rezultatele se pot observa după aproximativ șase luni de practicare constantă, potrivit Antena 3 CNN.

Cristina Oboroc își încheie intervenția subliniind importanța acestei tehnici: "Odată ce există respirație pe gură, toată fața va fi deformată."

×