x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vești BUNE despre varianta Omicron. Simptomele produse la persoanele nevaccinate

Vești BUNE despre varianta Omicron. Simptomele produse la persoanele nevaccinate

14 Ian 2022   •   17:45
Vești BUNE despre varianta Omicron. Simptomele produse la persoanele nevaccinate

Tulpina Omicron de COVID-19 produce simptome mai ușoare și la persoanele nevaccinate, acestea având un risc scăzut de a dezvolta forme severe ale bolii, spitalizare sau deces, arată un studiu din Africa de Sud, citat de Reuters. 

Cercetarea a fost realizată de Institutul Naţional de Boli Transmisibile (NICD) din provincia Western Cape prin compararea a 11.600 de pacienţi din primele trei valuri epidemice cu alţi 5.100 din valul Omicron.

Deocamdată nu se știe care sunt cauzele acestor manifestări mai ușoare ale tulpinii Omicron, dacă se datorează imunității mai ridicate  provocate de vaccinare, de trecerea prin boală sau de însăși această variantă. Totuși, cercetătorii spun că circa 25% din reducerea formelor severe este dată de caracteristicile tulpinii. 

"În valul Omicron, cazurile severe de COVID-19 au fost reduse în cea mai mare parte datorită protecţiei conferite de o infecţie anterioară şi/sau de vaccinare, însă virulenţa mai mică poate fi responsabilă pentru un risc redus cu 25% de spitalizare, forme severe sau de deces, comparativ cu Delta", spun autorii studiului.

×
Subiecte în articol: omicron COVID