x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate "Vrem ca Miriam să fie un copil normal"

"Vrem ca Miriam să fie un copil normal"

de Irina Munteanu    |    05 Feb 2010   •   00:00
"Vrem ca Miriam să fie un copil normal"

Miriam are 1 an şi opt luni. La această vârstă, la care alţi copii spun "mama" şi "tata", ea de-abia gângureşte. Întinde mâinile spre jucării, dar nu le poate ţine prea mult. Fetiţa suferă încă de la naştere de tetrapareză spastică, iar singura ei şansă de a învinge boala este o operaţie costisitoare la o clinică din Germania.

În timpul sarcinii, Ana Negriu, mama lui Miriam, a aflat că ea a făcut hipertensiune, iar copilul a intrat în retard sever. A născut prin cezariană, la spitalul din Haţeg; fetiţa cântărea doar 1,140 kilograme. De la Haţeg au fost trimise la un spital din Timişoara, unde au rămas, mamă şi copil, timp de două luni. "Am mers apoi acasă şi am revenit la control după o lună.

Doctorii ne-au spus să mergem să ne internăm la o clinică de specialitate din Sibiu, pentru a face kinetoterapie. De atunci, facem gimnastică acasă, iar la trei luni mergem iar la această clinică şi ne internăm pentru trei săptămâni. Am fost la control şi la Bucureşti şi la Timişoara şi mereu ni s-a spus că nu se vede o ameliorare", povesteşte mama.

AJUTOR
De la nişte colegi de-ai soţului din Cluj, familia Negriu a aflat de o clinică din Duseldorf unde Miriam putea fi operată. "Şi colegii soţului au avut aceeaşi problemă cu fetiţa lor. Ea a fost operată pentru prima oară când avea un an şi jumătate; au urmat alte două intervenţii şi acum, la 3 ani, e bine, merge la grădiniţă", zice Ana, cu speranţa că şi fiica ei ar putea să fie într-o zi pe picioare.

Ea a trimis la clinică actele medicale ale lui Miriam, iar echipa de medici de acolo i-au spus că pot să intervină prin endoscopie craniană şi să implanteze celule stem în locul din creier care este atrofiat.

Însă pentru ca intervenţia să aibă loc, familia Negriu trebuie să adune mai întâi banii: 17.800 euro. Salariul Anei de însoţitor este de 800 lei, fetiţa primeşte o alocaţie de 400 lei, iar tatăl are un salariu de 3.000 lei. Din aceşti bani, 1.000 lei se duc pe rata la bancă, făcută pentru cumpărarea apartamentului, iar peste 1.500 lei - pe drumurile la Timişoara şi la Bucureşti şi pe medicamente. "Ne-am fi dorit să facem faţă singuri şi pentru operaţia asta, dar nu s-a putut. Vrem ca Miriam să fie un copil normal. Dar fiecare zi care trece e în defavoarea noastră."

Cei care doresc să ajute familia Negriu pot dona bani în conturile deschise la  Banca Transilvania, sucursala Deva, pe numele NEGRIU MIRIAM GABRIELA: RO60 BTRL 0220 1201 T634 75XX (lei) şi RO35 BTRL 0220 4201 T634 75XX (euro).

×