x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vreți să urmați o cură de detoxifiere? 5 motive pentru a spune „NU” unui asemenea experiment

Vreți să urmați o cură de detoxifiere? 5 motive pentru a spune „NU” unui asemenea experiment

26 Ian 2016   •   13:27
Vreți să urmați o cură de detoxifiere? 5 motive pentru a spune „NU” unui asemenea experiment

V-ați gândit la o cură de detoxifiere sau la o dietă lichidă cu sucuri pentru a începe anul cu dreptul? Nu vă putem acuza! Ideea de a slăbi și de a scăpa de toate toxinele acumulate în luna decembrie în numai câteva zile ar atrage pe oricine.

Dar este oare cea mai bună varianta? Sau cea mai sănătoasă? Cu siguranță, nu. Nutriționiștii demontează mitul „detoxifierii” creat în jurul acestor diete-fulger, oferind cinci argumente pentru a evita asemena experimente.


1. Nu veți slăbi pe termen lung
Evident, dietele drastice duc la slăbire rapidă, dar care nu durează. „Oricine poate urma o astfel de cură pentru o anumită perioadă de timp. Din păcate, cercetările ne arată că la sfârșitul dietei, majoritatea oamenilor ajung să câștige mai multe kilograme decât au pierdut”. Nu vă supuneți corpul unei experiențe de tip roller coaster.


2. Vă veți simți rău
Majoritatea planurilor de detoxifiere – în special cele care se bazează pe sucuri – limitează cantitatea de grăsimi și proteine. Acest aport scăzut constituie o reală problemă, pentru că cei doi macronutrienți influențează activitatea neurotransmițătorilor. În plus, reducerea bruscă a numărului de calorii vă va face să vă simțiți fără vlagă.


3. Veți pierde masă musculară

Potrivit Prevention.com, un alt dezavantaj al limitării cantității de proteine este că veți pierde masă musculară. Evident, în momentul în care kilogramele revin, se va depune țesut adipos, care are un aspect extrem de neplăcut.


4. Nu scăpați de toxine

Curele de detoxifiere sunt promovate ca modalitatea perfectă de a elimina toate toxinele din corp. În realitate, organismul nu are nevoie de ajutor sau asistență în acest sens. „Corpurile noastre sunt proiectate să scape de toxine singure”, susține nutriționistul. Cum vă puteți ajuta corpul să funcționeze la parametri optimi? Consumați fructe, legume, cereale integrale, nuci, semințe și proteine macre și evitați pe cât posibil alimentele procesate.

5. Au un preț ridicat (în special raportat la ceea ce oferă)
Persoanele care s-au interesat de achiziționarea unor astfel de pachete de „detox” știu despre ce este vorba. Cu banii pe care i-ați da pentru „mâncarea” pe trei zile, ați putea mânca sănătos două săptămâni.
 

×