x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 6 motive ca să mănânci orez. Sfaturi terapeutice și rețete culinare

6 motive ca să mănânci orez. Sfaturi terapeutice și rețete culinare

de Magda Cristina Ursache    |    30 Mar 2014   •   16:59
6 motive ca să mănânci orez. Sfaturi terapeutice și rețete culinare

Cu bob mic sau cu bobul lung, extrafin, alb sau brun, pana la urma cunoaste aceleasi etape si denumiri. Exact asa cum este recoltat, el se numeste "paddy" sau orez nedecorticat. O data ce i-ai indepartat invelitoarea - "pleava" - isi schimba numele in orez "cargo". El corespunde cu 80 la suta din greutatea lui paddy. Orezul semicomplet este cel care a suferit o prima prelucrare, iar orezul "alb" sau "albit" (60 la suta din paddy) este deja debarasat de ansamblul scoartei si de stratul proteic. Ce ne arata aceasta "evolutie"? Ca daca dorim un orez cat mai bogat nutritiv, ar trebui sa apelam la orezul "cargo" ori macar la cel "semicomplet", chiar daca in farfurie nu va fi la fel de aratos.

Principalii constituenti cunoscuti ai orezului sunt: vitaminele A, B1, B2, B6 (care dispar la lustruire); hidrati de carbon; materii grase si azotate; calciu; fosfor; fier; potasiu; sodiu; sulf; magneziu; mangan; clor; iod; zinc; fluor; arsenic.

Citeste mai departe ca sa afli care sunt cele 6 motive pentru care e bine să mănânci orez si cateva retete culinare cu efect terapeutic garantat.

Citeste si despre alte ingrediente-medicament:

Roșiile previn apariția cancerului de sân

Lista ta de cumpărături ANTI-CANCER

Tratează cardiopatia ischemică cu miere și hrean!









×
Subiecte în articol: felicia