x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Bio vă face casa lună

Bio vă face casa lună

de Florina Zainescu    |    01 Mai 2008   •   00:00
Bio vă face casa lună

Curăţaţi-vă căminul cu produse eco! Sînt la fel de eficiente ca detergenţii convenţionali, dar sînt obţinute din ingrediente naturale, organice, fără chimicale de sinteză periculoase.

Curăţaţi-vă căminul cu produse eco! Sînt la fel de eficiente ca detergenţii convenţionali, dar sînt obţinute din ingrediente naturale, organice, fără chimicale de sinteză periculoase.

 

Detergenţii de rufe sau de vase, produsele pentru cu­ră­ţarea geamurilor sau a podelelor în variantă “eco”, foarte căutate în Occident, pot fi achi­ziţionate mai nou şi la noi. De pe www.elemental.ro, magazinul online al firmei care importă astfel de pro­du­­se în România, dar şi din maga­zi­nul exclusiv bio “Leacul” – din Bucu­reşti.

 

Oferta acoperă majoritatea cerin­ţelor: detergenţi eco de rufe – praf şi lichizi, special pentru hăinu­ţele copiilor, pentru haine delicate şi colorate –, înălbitori eco, balsamuri de rufe şi detergenţi pentru vase care ocrotesc pielea mîi­nilor. De ase­menea, există detergenţi ecologici pentru suprafeţe multiple, soluţii pen­tru curăţat baia, so­luţii eco de curăţat geamuri, ba chiar şi soluţii eco abra­zive pentru supra­feţe greu de cură­ţat.

 

AVANTAJE. Detergenţii eco sînt doar cu puţin mai scumpi decît cei convenţionali şi mult mai buni pentru sănătate. În primul rînd, pentru că, folosindu-i, nu riscaţi să vă treziţi, de exemplu, cu iritaţii ale pie­lii şi alergii provocate de substan­ţele periculoase din detergentul de rufe convenţional rămase impregnate în ţesături. Spre deosebire de produsele convenţionale, cele eco nu conţin chimicale de sinteză, Sodium Lauryl Sulphate, parabeni, enzime, înălbitori optici, parfumuri sinte­tice sau alte substanţe periculoase pentru sănătatea umană. Şi sînt hipoalergenice. În plus, detergenţii eco sînt fabricaţi din materii prime de provenienţă vegetală, din culturi certificate organic. Un alt atu este că sînt produse biodegradabile şi necesită un consum mai mic de apă pentru clătire, deci sînt mult mai “prietenoase” cu mediul înconjurător.

×
Subiecte în articol: bio sînt