x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Capsula cu sauna si electromasaj

Capsula cu sauna si electromasaj

16 Mar 2006   •   00:00

Specialistii in tehnologie au realizat un aparat care com-bina mai multe metode de tratament corporal: capsula cu sauna, electromasaj, cromoterapie, aromaterapie si raze infrarosii.

Specialistii in tehnologie au realizat un aparat care combina mai multe metode de tratament corporal: capsula cu sauna, electromasaj, cromoterapie, aromaterapie si raze infrarosii. Persoanele care utilizeaza aparatul pot in acelasi timp sa scape de kilogramele suplimentare, de celulita, sa se relaxeze si sa le stimuleze circulatia sangvina. Toate acestea, fara nici un efort. "Capsula reprezinta nu doar o metoda sanatoasa de slabit, dar si o modalitate de inlaturare a stresului si de crestere a imunitatii organismului", explica dr. Raluca Florescu, de la Clinica Slimart.

Beneficii

Cu ajutorul aburilor emisi de aceasta capsula se elimina surplusul de apa din tesuturi si depunerile de grasime. O data cu aburii, capsula elibereaza si esente de lavanda, rozmarin sau trandafir, care creeaza o stare de relaxare mult visata. "In acest mod, aromaterapia restabileste echilibrul dintre minte, trup si suflet", precizeaza dr. Raluca Florescu.

Cromoterapia se realizeaza prin intermediul a patru surse de lumina colorata care se gasesc in capacul capsulei. Rosul activeaza circulatia sangvina, revitalizeaza organismul si reda energia de care aveti nevoie.

Culoarea galbena stimuleaza circulatia limfatica, iar albastrul calmeaza durerile si are efecte antiinflamatorii. "Lumina de culoare verde are efect de relaxare generala a corpului si de reechilibrare energetica", arata specialistul.

Capsula este, de asemenea, prevazuta cu o patura electrica si un vibromasaj care au un rol important in diminuarea stratului de celulita si imbunatatirea circulatiei periferice.

INFRAROSII. Capsula cu sauna, vibromasaj, cromoterapie si aromaterapie are in dotare, pe langa toate acestea, raze infrarosii care actioneaza asupra principalei cauze a ingrasarii: dezechilibrul metabolic. Daca aparatul este folosit mai mult timp, razele au efect de reglare a functiilor metabolice ale organismului. Astfel, se reduce riscul ingrasarii imediate dupa incheierea tratamentului. O sedinta de tratament cu acest aparat dureaza aproximativ o jumatate de ora. Pentru ca efectele sa fie maxime si de durata, specialistul Raluca Florescu recomanda cel putin zece sedinte. De multe ori insa, rezultatele sunt vizibile chiar si dupa prima sedinta.

×
Subiecte în articol: capsula terapii complementare