x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ceaiul de rozmarin, antiinflamator miraculos ! Lidia Fecioru: "Atenție! Nu se bea la întâmplare"

Ceaiul de rozmarin, antiinflamator miraculos ! Lidia Fecioru: "Atenție! Nu se bea la întâmplare"

de Redacția Jurnalul    |    17 Sep 2023   •   00:05
Ceaiul de rozmarin, antiinflamator miraculos ! Lidia Fecioru: "Atenție! Nu se bea la întâmplare"

Ceaiul care ajută la o circulaţie craniană mai bună, la articulaţii şi este antiinflamator.

Un ceai preparat dintr-un condiment cunoscut ne poate ajuta la o circulaţie craniană mai bună, la liniştirea hormonilor şi la articulaţii, însă nu se bea la întâmplare, spune bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la antena3.ro.

"Rozmarinul este foarte bun în salate, în sarmale, în ce mâncare vrem noi, pentru că este foarte gustos, dar este recomandat şi ca ceai pentru tot ce înseamnă circulație craniană, în primul rând.

El este bun și ca un liniștitor al hormonilor, el liniștește hormonul stresului, ceea ce noi trăim. 

E foarte bun în tot ce înseamnă inflamații articulare, unele probleme cu stomacul, când avem un colon mai iritat, dar nu se bea la întâmplare. 

Se face o cură de tratament cu acest ceai, dar nu au voie să-l bea cei care au tensiune arterială de gradul 2-3, adică sunt hipertensivi, pentru că ridică puțin tensiunea arterială."

Ceaiul de rozmarin, contraindicat celor cu tensiune mare

De asemenea, nu au voie să-l bea cei care fac crize de epilepsie și copiii până în 12 ani. 

În rest, îl putem bea. Ceaiul de rozmarin se face dintr-o lingură de plante la un litru de apă, se acoperă, se lasă acoperit 30 de minute, chiar putem pune un prosop peste ceainicul în care l-am făcut. Se poate pune și într-un termos.

Apoi îl strecurăm și se beau câte două-trei înghițituri (50 de grame), de trei ori pe zi

În plus, ceaiul de rozmarin ne mai ajută la scoaterea lichidului din corp, în cazul celor care reţin apa, şi e foarte bun pentru suprarenale. 

Lidia Fecioru: "Ceaiul de rozmarin, foarte bun antiinflamator"

Rozmarinul mai întinereşte celulele pielii, îl putem folosi ca o compresă pe față, ca un fel de mască pe care să o aplicăm, pentru că ne ajută la întinerirea pielii, la scăderea ridurilor. 

Nu în ultimul rând, el este şi foarte bun antiinflamator. Şi când suntem răciți, ceaiul de rozmarin e foarte bun, dar putem face şi inhalație cu el.

Dar să nu bem foarte mult, îndeosebi dacă suntem hipertensivi. În schimb, dacă avem hipotensiune, putem bea liniștiți fără nicio problemă, chiar este recomandat", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

rozmarin

×
Subiecte în articol: lidia fecioru antiinflamator rozmarin